Kerti csap - kerti csap téliesítése. Kerti csap készítés házilag | kerti csap ár, fagymentes kerti csap - téli kerticsap

Vízvezeték fagymentesítés, vízvezeték szerelő | Kerti csap, kerti csap téliesítése. Kerti csap kialakítása a fagymentes kerti csapnak.Gebe László +36/30 949-2052
Vízvezeték szerelő mester

Kerti csap, kerti csap téliesítése. Kerti csap készítés házilag - kerti csap ár. Fagymentes kerti csap - kerti csap burkol - kerti csap ötletek. vízszerelés, vízszerelő | vízvezetékszerelő. Vízvezetékszerelés,
vízvezetékszerelő - gázszerelési munkák.

VÍZVEZETÉKSZERELŐT, VÍZSZERELŐT keres? Jó helyen jár!
Vízvezeték fagymentesítése szakemberrel.

Garancia!
40 éves tapasztalat !
Hétvégén is dolgozunk!

Magas szintű szakmai felkészültség!
Gyors, precíz, tiszta munkavégzés !
Hétvégi ügyelet!


Fagymentes kerti csapnál - kerti csap téliesítése. Télicsap elzáró kulcs, kerticsap ára. Kerticsap burkolat, kerticsap elzáró. Kerti csap ötletek.Hívja Gebe László vízvezetékszerelőt bizalommal

+36 30 949 2052

+36 1 207-2850
+36 30 942 0064


Kerti-csapok cseréjét vállaljuk, ásással is!

Tanácsok a keri vízvezeték fagymentesítéséhez


"Majd ha fagy, és hó lesz nagy" helyett: Fagymentesítés a ház körül, idejében!

A fagyérzékeny növényeket természetesen mindenki igyekszik idejekorán védett helyre vinni, de a vízvezetékben illetve a fűtetlen épületekben levő vizes szerelvényekről könnyen elfelejtkezhetünk, pedig azokat is éri a fagy.

Cikkünkben azokat a teendőket szeretnénk felsorolni, amikkel a fagyérzékeny berendezéseket védhetjük, és ezzel a további fagykárokat megelőzhetjük.
Elsőként a vízzel érintkező, vizet szállító, tároló berendezéseket fagymenyesítsük.
Ugyanis ezek többnyire fém alkatrészeket is tartalmaznak, és a fémek jobban lehűlnek a fagy hatására.
A kerti zuhanyt és a locsolócsapokat víztelenítenünk kell.
A kerti zuhanyhoz vezető vízvezetékszakaszt le kell zárnunk, és a vizet le kell engednünk a zuhanyig érő vezetékszakaszból, és a zuhanyzóból is.

Ezt elősegíti, ha ún. leürítő-szelepes téli-csapot építettünk be a fagyvédett mélységben fektetett vízvezetéknél lévő lecsatlakozási helynél. Ezeket, a csapokat a földalatti szelepnél kell elzárnunk egy "T" kulcs segítségével, aminek mozgatását a szelepre, a felszínfölé érően előre beépített, 1"-os műanyag védőcsővel tesszük lehetővé.

A téli csapot az óra járásával megegyező (jobbra) irányban zárjuk el, negyed fordulatot megtéve ütközésig, vigyázzunk, csak ütközésig, utána a kerti kifolyó csapot ki kell nyitni, és úgyis kell hagyni!

A szelep köré az árokba a beépítéskor két-három lapát kavicsos-homokot célszerű tenni, mert a  föld feletti vízvezeték részéből, a víz az elzárást követően, ide folyhat. Ezzel a szelep feletti fagyveszélyes részt víztelenítettük.

A locsolócsaphoz csatlakozó tömlőkből is le kell engedni a vizet.  A víztelenített tömlőket naptól védett fagymentes helyen tároljuk.
A földalatti locsolórendszerek elvileg fagyvédettek, de az adott típus fagymentesítési előírásai szerint kell azokat téliesítenünk.


Gebe Kft Gebe László Víz-Gáz-Fűtésszerelő Mester 1224 Budapest Peták u. 4. XXII Kerület