logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Kerti csap téliesítése


Kerti csap készítés, karbantartás

Kerti-csapok kiépítését, cseréjét, javítását vállaljuk, ásással is!

Hívja Gebe László vízvezeték szerelőt bizalommal!
  • Garancia!
  • 40 éves tapasztalat!
  • Magas szintű szakmai felkészültség!
  • Gyors, precíz, tiszta munkavégzés!
  • Hétvégi ügyelet!
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).
Gebe logó

Tanácsok a keri vízvezeték fagymentesítéséhez

Kerti csap

"Majd ha fagy, és hó lesz nagy" helyett: Fagymentesítés a ház körül, idejében!

A fagyérzékeny növényeket természetesen mindenki igyekszik idejekorán védett helyre vinni, de a vízvezetékben illetve a fűtetlen épületekben levő vizes szerelvényekről könnyen elfelejtkezhetünk, pedig azokat is éri a fagy.

Cikkünkben azokat a teendőket szeretnénk felsorolni, amikkel a fagyérzékeny berendezéseket védhetjük, és ezzel a további fagykárokat megelőzhetjük.

Elsőként a vízzel érintkező, vizet szállító, tároló berendezéseket fagymenyesítsük. Ugyanis ezek többnyire fém alkatrészeket is tartalmaznak, és a fémek jobban lehűlnek a fagy hatására. A kerti zuhanyt és a locsolócsapokat víztelenítenünk kell. A kerti zuhanyhoz vezető vízvezetékszakaszt le kell zárnunk, és a vizet le kell engednünk a zuhanyig érő vezetékszakaszból, és a zuhanyzóból is.

Ezt elősegíti, ha ún. leürítő-szelepes téli-csapot építettünk be a fagyvédett mélységben fektetett vízvezetéknél lévő lecsatlakozási helynél. Ezeket, a csapokat a földalatti szelepnél kell elzárnunk egy "T" kulcs segítségével, aminek mozgatását a szelepre, a felszínfölé érően előre beépített, 1"-os műanyag védőcsővel tesszük lehetővé.

A téli csapot az óra járásával megegyező (jobbra) irányban zárjuk el, negyed fordulatot megtéve ütközésig, vigyázzunk, csak ütközésig, utána a kerti kifolyó csapot ki kell nyitni, és úgyis kell hagyni!

A szelep köré az árokba a beépítéskor két-három lapát kavicsos-homokot célszerű tenni, mert a föld feletti vízvezeték részéből, a víz az elzárást követően, ide folyhat. Ezzel a szelep feletti fagyveszélyes részt víztelenítettük.

A locsolócsaphoz csatlakozó tömlőkből is le kell engedni a vizet. A víztelenített tömlőket naptól védett fagymentes helyen tároljuk. A földalatti locsolórendszerek elvileg fagyvédettek, de az adott típus fagymentesítési előírásai szerint kell azokat téliesítenünk.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Vízvezeték szerelés árak

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó
Kerti csap

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2018-02-11 09:36:49