logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Csaptelep szerelése házilag?


Meg lehet próbálni, de nem érdemes

A csaptelep szerelését házilag is meg lehet próbálni, de nem érdemes.

Csaptelep szerelése. Elsőre ritkán hívunk vízszerelőt. Ha rendetlenkedik a csaptelep, először maga a tulajdonos próbálja meg feltérképezni a hibát. Majd az esetek nagy százalékában valamiféle javítással is megpróbálkozik. Egyébként az ilyen “akciók” azok, amiket követően a csaptelep cseréje is indokolttá válik. Mutatjuk, mi történik a legtöbb háztartásban, ha mondjuk, csöpög a csap.

Csaptelep szerelés - sokan megpróbálják házilag

Csöpög a csap. A hibatípust valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Kevés az olyan háztartás, ahol hasonlóval ne találkoztak volna. Egy idő után bizony minden csapból elkezd csöpögni a víz... Annak ellenére is, hogy mi mindig nagyon határozottan elzártuk. Na és itt kezdődnek a gondok. Ha “tekergetős” csaptelepünk van, nem tanácsos a kelleténél jobban elzárni a csapot. Hiszen így minden megnyitáskor és elzáráskor az átlagnál jobban kopnak az alkatrészek. Azaz idő előtt szükség lesz a csap szerelésre, vagy kevésbé szerencsés helyzetben a csaptelep cseréje is indokolttá válik.

Ön mit tesz akkor, ha csöpög a csap?

Valószínűleg még a szokásosnál is erősebben próbálja elzárni. Ez mondhatni reflex. Ha csöpög a csap, elzárjuk. Viszont azzal, hogy a kelleténél erősebben zárjuk el a csapot, megintcsak a belső alkatrészeket károsítjuk. Vagyis a házilagos csaptelep szereléssel általában sokkal nagyobb hibát idézünk elő, mint az eredetileg lett volna. Ezért fordul elő, hogy némelyik csaptelepnek az alkatrészei annyira roncsolódnak, hogy indokoltabb a csaptelep cseréje, mint annak a szerelése.
Csaptelep

A hibát egyébként a legtöbbször a vízkő okozza. Ahol víz van, ott vízkő is van. A víz pedig mindenhova bejut, így a vízkő is. Ha jól fülel, amikor megnyitja a vizet, azt is hallhatja, ahogy a csap szétmorzsolja a lerakódott vízkövet. Ez - mármint a sok apró vízkő - pedig nem tesz jót a belső mechanikának. A vízkövesedés hatására a rendszerben szivárogni kezd a víz. Amin nem fog segíteni, ha még erősebben rászorítunk a csapra. Ráadásul a szabályzó is teljesen elkopik. Vagyis a csaptelep szerelés nem csak egyetlen alkatrészt fog érinteni.

De nem csak a hagyományos, tekergetős csapoknál alakulhat ki ilyen hiba. A szabályzó kar elhasználódása sajnos az újabb csapoknál is megesik. A gyengébb konstrukcióknál akár a beszerelés után egy-két évvel is tapasztalhatjuk a problémát. Viszont az is előfordulhat, hogy a víz csöpögésének egyáltalán nincs köze a szabályzó karhoz. A vízköves víz sajnos a szűrőben, a perlátorban is megteszi a hatását. A vízkő összegyűlik benne, ezáltal csökken az azon átjutó víz mennyisége. A ki nem engedett víz pedig a csap elzárása után csöpög ki. Akár percekig. Ilyenkor hiába húzunk a szabályzón. A megoldás a perlátor vízkőtelenítése, súlyosabb esetekben annak cseréje.

Szóval a házilagos csaptelep szerelés inkább kárt tesz az eszközben, mint segítene rajta

És ilyenkor jövünk mi a képbe. Amikor már a tulajdonos is belátja, hogy az erőfeszítéseit nem koronázta siker, emeli a kagylót és hív minket, vízvezeték szerelőket. Ha az ügyfélnek szerencséje van, nem rontott el túl sok mindent a csaptelepen, így elegendő lesz a csaptelep szerelés. De ez sajnos nincs mindenkinél így. Van úgy, hogy a túl sok próbálkozás és az eszköz életkora miatt már a csaptelep cseréje lesz az ideális megoldás.

Igen, hiszen ahogy a műszaki berendezéseknél, úgy a csaptelepeknél is egyre rövidebb az az idő, amíg kifogástalanul működnek. A fogyasztói társadalomban az a cél, hogy ne örök darabot vegyünk, hanem olyat, amit öt év múlva cserélni kell. Mivel az elfogadható áron vásárolható, viszonylag jó minőségű csaptelepek és a prémium csaptelepek között óriási árkülönbség van, ezért a többség az előbbit választja. Ami érthető, de így azzal is számolni kell, hogy öt év múlva a csaptelep szerelés miatt mindenképpen hívni kell a szakértőt. Ha nem csaptelep cseréje miatt... És ez nem csak a mosdó csaptelepre vagy a konyhai mosogató csaptelepre igaz.

Érvényes a kádtöltő, a kézmosó, a kerti csapokra is. Az, hogy melyik márka hogy viselkedik majd az adott környezetben, nehéz előre megmondani. A víz keménysége, a használat mennyisége, annak intenzitása befolyásolja a csaptelep és az alkatrészei élettartamát. Az biztos, hogy ránk szinte bármilyen csaptelep cseréjében, csaptelep szerelésében számíthat. Legyen az Kludi, Geberit, Grohe, Hansgrohe, Teka, Mofém, Hansa vagy Ravak, mi otthon tudunk segíteni. Hívjon minket! Íme, a telefonszámunk: Gebe László +36 30 949 2052:

Mosdó szifon, mosogató szifon javítás, csere

Meg kell jegyeznünk továbbá azt is, hogy a csaptelep szerelés nálunk nem csak a konkrét eszköz javításában merül ki. Mi a szifon javításban, szifon szerelésben, annak cseréjében, a lefolyócső javításában is segítünk. Illetve, ha a csaptelep cserénél nem áll meg a fürdőszobai korszerűsítés, a kézmosó, a mosdó cserében is számíthat ránk. Vagy ha a konyhában újítja fel a vizes egységet, a mosogató és az ahhoz tartozó szifon, csaptelep beszerelését is nyugodt szívvel bízhatja ránk.

Már amennyiben Budapesten, illetve Pest megyében van szüksége segítségre.

Mosdó szifon, mosogató szifon javítás, csere esetén is hívjon minket!

Összegezve tehát: ha csöpög a csap, a megoldás nem az lesz, ha még jobban meghúzza a szabályzót. Próbálja meg előbb kitisztítani, vízkőteleníteni a perlátort. Ha viszont ez nem oldja meg a problémát, inkább hívja a vízszerelőt. Az evidensnek tűnő házi megoldások ugyanis sokszor annyira elrontják a berendezést, hogy a javítás már szóba sem jöhet. Csak a csaptelep cseréje. Mielőtt Ön is így járna, hívjon szakértőt! Budapesten keressen minket! Í

Gebe László +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Vízvezeték szerelő Budapesten és Vízvezeték szerelő Pest megyében

Csaptelep
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-25 14:43:33