logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Vízóra csere és megtakarítás


Megtakarítást hoz a vízóra csere?

Megtakarítást hoz a vízóra csere? - Bizonyos esetekben egyértelműen igen

Hogyan hozhat vízmegtakarítást egy vízóra csere? Ha valaki spórolni szeretne a vízfogyasztáson, a legtöbbször valamilyen korszerűbb készüléket szereltet. Nem a vízóra csere lesz az, amire elsőre gondol. Legalább is így vélekednek a legtöbben azok közül, akiknek mindezt megemlítjük. Aztán belátják, hogy tényleg igazunk van, és valóban hozhat megtakarítást a vízóra csere.

Kérjük, forduljon Gebe László vízóra szerelő kollégánkhoz a következő telefonszámon: 06 30 949 2052

Szóval nem árt ezen a dolgon is eltöprengeni egy kicsit. Főleg akkor, ha társasházban vagy kertes házban élünk. Nem mindegy ugyanis, hogy mit mér a rendszer. Pontosabban a vízmű.

Nézzük előbb a kertes házas helyzetet!

Ha nincs a kertben külön locsoló vízóra, a szolgáltató csatornadíjat is számol az ott elfogyasztott vízhez. Pedig locsoláskor aligha terheljük a csatornahálózatot. Akkor minden víz a növényekhez megy. Most sokan kapnak a fejükhöz: tényleg!? Én meg évek óta fizetem a csatornadíjat a kerti öntözésre is? Az ilyen felháborodott, félig-meddig költői kérdésekre csak annyit szoktunk mondani: sajnos, ez könnyen lehet. Ha korábban nem kérvényezte a Fővárosi Vízműveknél a tíz százalék átalánydíjas kerti vízhasználatra vonatkozó kedvezményt, akkor ez nagyon valószínű. Sajnos sokaknak ez eszébe se jut. Az meg végképp nem, hogy locsoló vízórát is telepítsenek. Pedig így nem csak egy körülbelüli fogyasztásra jár a kedvezmény, hanem konkrétan az elfogyasztott mennyiség alapján számolják a díjat. Így az elöntözött vízre egyáltalán nem kell csatornadíjat fizetni. Viszont azt érdemes tudni, hogy a vízóra szerelés nem egy egyszerű művelet. Illetve pénzbe is kerül. Ennek ellenére azt mondjuk, hogy megéri. Főleg, ha ön elhivatott kertész, éppen ezért sokat öntöz. Netán még medencéje is van. Hosszú távon, jelentősebb kerti fogyasztás mellett mindenképpen megéri a vízóra telepítés. Mondjuk önnek sok mindent nem is kell tennie az ügyben. Már amennyiben minket választ. Ha eldöntötte, hogy a kerti locsoló fogyasztását külön szeretné mérni, csak hívjon minket. Gebe László +36 30 949 2052. Mi levesszük a válláról a vízóra szerelés teendőit. Illetve a tervezéssel és az ügyintézéssel kapcsolatos feladatokat is átvállaljuk. Igen, merthogy a vízóra csere, a vízóra szerelés tervezéshez kötött művelet. Amit csak erre jogosult szakemberek végezhetnek el. A művelet egyébként nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, de a bürokrácia miatt sajnos előfordulhat, hogy egy-két napnál tovább tart a vízóra szerelés. De talán ennyi várakozást megér a majdani spórolás.

Ha segíthetünk önnek is kicsit gazdaságosabbá tenni a vízfogyasztást, keressen minket! Az elvégzett vízóra csere munkára garanciát is adunk.

És, ha már spórolás és vízóra szerelés

A vízóra nem csak a kerti fogyasztás mérséklésében segít. A lakásban is jól jöhet a mellékvízmérő. Ezzel ugyanis sokkal pontosabb a költségmegosztás. Előfordul ugyanis, hogy egyes társasházakban a lakások alapterülete szerint számolják ki a fogyasztást. Vagyis, ha az egyik lakó valamilyen oknál fogva bizonyos hónapokban többet fürdik, akkor a többiek is magasabb díjat kénytelenek fizetni. Hiszen a fogyasztást az alapterülethez arányosan számítja a szolgáltató. Ahogy a Fővárosi Vízmű is fogalmaz az egyik tájékoztató anyagában: A lakók eltérő vízfelhasználási szokásai miatt előfordulhat, hogy az így megfizetett díj magasabb, mint amennyit a valóban elfogyasztott vízmennyiség után kellene fizetniük.

Ez hosszú távon semmiképp nem gazdaságos megoldás. Így ugyanis kicsi az esély arra, hogy a lakás tulajdonosa a valós fogyasztás alapján fizeti a vízszámlát.

Nem kérdés tehát: megéri mellékvízmérőt telepíteni a lakásba

Van még más előnye is annak, ha saját mellékvízórával rendelkezünk.

Így ugyanis folyamatosan látjuk, hogy mennyit fogyasztunk, ezáltal sokkal tudatosabb vízfogyasztási szokásokat vezethetünk be. Ez a környezettudatosság szempontjából és anyagi oldalról nézve is fontos szempont lehet.
A mellékvízóra haszna még, hogy a segítségével sokkal hamarabb fény derülhet az esetleges, vízvezetékekkel kapcsolatos problémákra. Ha például egy mellékvízóra nélküli lakásban szivárog a víz egy elrepedt csőből, az csak akkor tűnik fel, ha már vizesedik a fal. Míg ott, ahol áldoztak a vízóra szerelés teendőire, a vízóra mutatni fogja, hogy a kelleténél több víz távozik a rendszerből. Az ugyanis akkor is számolni fog, amikor elvben nincs fogyasztás. Ez pedig hamarabb feltűnik majd, mint amire teljesen átázik a fal. Persze mindehhez rutinná kell tenni azt, hogy időközönként ránézünk a vízórára. De ha ezt megtesszük, a mellékvízórának ebben is a hasznát vehetjük. Szóval egyfajta biztonságérzetet is ad a mérő megléte.
Végül: fontos tudni, hogy a vízórák hitelessége nyolc évente lejár. Azokat bizonyos időközönként cseréltetni kell. Ez pedig a mi felelősségünk. Persze nem fizikailag. A vízóra szerelés, a vízóra csere ügyintézését kell nekünk kezdeményezni. Erre az illetékes vízműnél és egyes vízvezeték szerelőknél is van lehetőség. Akár minket is felhívhat. Mi ugyanis teljes ügyintézést is vállalunk. Ahogy egy új mérő beszerelésénél a terveztetésben, úgy a lejárt hitelességű berendezéshez kapcsolódó dokumentáció elkészítésében is számíthat a segítségünkre. Mert hát ez sem úgy megy, hogy leszedjük a régit, és feltesszük az új vízórát. Szükség van fotódokumentációra, rögzíteni kell az óraállást, a gyári számokat egy hivatalos adatlapon… és sorolhatnánk. Szóval van teendő bőven, de megrémülni nem kell.
Vízóra

Vízóra szerelés: Mi tudjuk, hogyan fog minden gördülékenyen menni

Mi már 40 éve vagyunk a vízszerelés szakmában, rengeteg vízóra szereléssel eltöltött munkaóra van már a hátunk mögött. Bízhat bennünk, hamar lecseréljük az ön vízóráját is hitelesre, így újabb 8 évig nem lesz azzal gondja. Nem kell önnek órákat áldoznia dokumentumok kitöltésére, ügyintézőkkel való telefonos beszélgetésekre. Csak minket kell hívnia!

Gebe László +36 30 949 2052

Gebe logó

Illetve hívjon minket akkor is, ha kerti locsolóhoz telepítene külön vízórát, vagy akkor, ha a lakásba szeretne egy teljesen új mellékvízmérőt. A tervezésben és a kivitelezésben is számíthat ránk. Budapestről és egész Pest megyéből hívhat minket.

További hasznos információk: Gebemester

Vízóra
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2022-06-06 10:35:18