logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Vízvezeték szerelő


Vízvezeték szerelő otthonában

Nem kell tartani attól, hogy vízvezeték szerelő jelenik meg az otthonában

Amíg ön távol van az otthonától, mert dolgozik, netán nyaral, vagy otthon van, és békésen alszik az ágyában, addig a falban lévő vízvezeték rozsdásodik. Ugyanez történik a csaptelepekkel is, ám ezek még a vízkő támadásainak is ki vannak téve. A vízvezetékek apróbb hibáinak szoktuk nevezni a csőrepedéseket, amik egy ideig rendszerint észrevétlenek maradnak. Ám az idő múlásával és egy nagyobb víznyomás esetén a repedésből törés lehet, ami igen komoly következményeket von maga után. Hasonló módon szokott bekövetkezni a csaptelepek és más szerelvények hirtelen „bedurranása”. Ezeknél egy ideig csak csöpögés észlelhető, de aztán utat talál magának a víz. Ezt semmiképpen nem tanácsos megvárni.

A vízszivárgásból, a csapkönnyezésből könnyen lehet fürdőszobai katasztrófa, sokan mégse veszik komolyan az árulkodó jeleket

Ugye senki se kíván magának egy elázott fürdőszobát. Pedig a vízszivárgásból, a csapkönnyezésből könnyen lehet fürdőszobai katasztrófa. Sokan mégse veszik komolyan, hogy amikor észreveszik a fal vizesedését vagy csap csöpögését, akkor legjobban teszik, ha azonnal vízvezeték szerelő után néznek. Ha nem így tesznek, elfordulhat, hogy amikor hazaérnek a munkából vagy a hosszabb nyaralásból, esetleg felriadnak álmukban, egy vízzel elárasztott fürdőszoba látvány lesz az első élményük.

Pedig más élményekre vágyunk.

A csőtörés, a csőszivárgás kialakulásának rengeteg oka lehet. Például silány alkatrészeket használtak, amikor beszerelték a vizet a lakásba. Esetleg hibás volt a préselés, rossz a kalibrálás, az évek során megkopott a tömítés, illetve nem volt megfelelő a méretre vágás, aminek következtében az elemek nem megfelelően illeszkednek egymáshoz.

Ezekről persze nem tehet a lakás vagy a ház tulajdonosa, ettől függetlenül neki kell elszenvednie, ha ezen okokból megtörténik a csőrepedés vagy a csőtörés.

A csöpögő csapok, a folydogáló WC-tartályok javítása ugyanilyen fontos dolog, hiszen ezek vizet pocsékolnak, és ezzel megnövelik a vízszámlát is. A csöpögést rendszerint a csapbetét tömítőgyűrűjének elöregedése, illetve a WC-tartály leeresztő tömítésének a hibája idézi elő.

Eldugult a WC, csöpög a szifon, bugyborékol a lefolyó, vízfolt látható a falon? Ezek is mind-mind árulkodó jelek, hogy itt valami bizony nincs rendben. Hívni kell a vízvezeték szerelőt, méghozzá a lehető leghamarabb. Az ilyen jellegű, kicsinek mondott problémák, meghibásodások legnagyobb ellensége ugyanis az idő. Ahogy múlnak a napok, a hetek, úgy hatványozódik meg annak az esélye, hogy bekövetkezik a nagyobb baj: elárasztja a víz vagy a szennyvíz a fürdőszobát.

De vajon miért nem jelzik időben a tulajdonosok az ilyen hibákat? Mondjuk ki nyíltan: az emberek egy jelentős része nem szereti, ha vízszerelő ügyködik a lakásában. Valahogy tartanak a szakembertől, akár a fogorvostól. Pedig a vízszerelő az az ember, aki mindent megtesz azért, hogy ne következzen be a nagyobb baj.
Villanybojler

A vízszerelő egyik leginkább megszívlelendő tanácsa, hogy a lakás vízvezetékével összefüggő minden munkát szakszerűen kell elvégezni

A vízszerelő egyik leginkább megszívlelendő tanácsa, hogy a lakás vízvezetékével összefüggő minden munkát szakszerűen kell elvégezni. Itt nincs helye mellényúlásnak vagy hozzá nem értésnek, mert az lehet a későbbi bajok forrása. Mint a falban lévő csövek esetében a szakszerűtlen szerelés, amire fentebb már utaltunk. Lehet, hogy csak később jön ki a hiba, de hogy kijön, afelől ne legyen senkinek se kétsége. Úgyhogy hívjon vízvezeték szerelőt, ha:
 • mosógép bekötése válik szükségessé,
 • mosogatógép bekötését fontolgatja,
 • csapok, csaptelepek javításával és cseréjével szeretné megelőzni a nagyobb bajt,
 • WC-tartályok, WC-csészék javítását, cseréjét tervezi,
 • csőtörések feltárását, gyors és szakszerű javítását szeretné elérni (ólom, réz, horganyzott, ötrétegű és KPE csöveken),
 • mosdó, kád, zuhanytálca, zuhanykabin, WC-csésze és tartály javítása, cseréje szerepel a tervei között,
 • elöregedett nyomócsövek, lefolyócsövek (strangok) javítását, cseréjét akarja megoldani,
 • mosogató, kád és mosdó csapok javításával, cseréjével előzné meg a túlzott vízfelhasználást,
 • vízvezetékek szivárgásának felkutatásával akarja megbízni a vízvezeték szerelőt,
 • lefolyók hibaelhárítására keres szakembert, akár a lakásban, az udvarban vagy a kertben van a probléma,
 • udvari, kerti csaprendszerek javítását, cseréjét, elzáró szerkezetek, nyomó vízvezetékek, lefolyó vezetékek javítását tűzte ki célul,
 • szaniterek cseréjét, szerelvényezését szeretné megoldani,
 • sarokszelepek, szifonok cseréje a legsürgősebb feladat,
 • kádak, zuhanykabinok szakszerű beépítését várja el a szakembertől,
 • leeresztő szelepek, főelzárók cseréje teszi biztonságosabbá a használatot,
 • elfagyott a kerti csap, ezért cserélni kell (igény esetén földmunkával),
 • komplett vízhálózat kiépítését, részleges vagy teljes átalakítását határozta el a család,
 • szerelvényezést szeretne,
 • vízszűrők, vízlágyító berendezések beépítésével akadályozná meg a vízkőlerakódást,
 • csőtörések javítására vár megoldást.

A vízvezeték szerelő tényleg jót akar, amikor azt tanácsolja, hogy ne mulassza le karbantartani a vízvezetéket és az összes berendezést

Ha a felsoroltak közül bármelyik munkára szakembert keres, jó helyen jár. Hívjon minket (+36 30 949 2052), ha professzionális vízvezeték szerelési szolgáltatást kíván igénybe venni Budapesten és Pest megyében. Mit ígérünk? Gyors munkát, kedvező árat, megbízható, szakértői kivitelezést.

Néhány aktuális munkáról részletesebben:
 • Csőtörés esetén egy percig se habozzon, hívjon minket azonnal és bizalommal! Minden típusú csővezetéket nagy szakértelemmel javítunk. Például ólomcsövet, rézcsövet, horganyzott csövet, ötrétegű műanyag csövet, KPE csövet, PVC csövet és eternit csövet egyaránt. Ázik a fal, de nem tudja, honnan jön a víz? Megnövekedett a vízfogyasztás? Pörög a vízóra? Rendkívül kellemetlen szag terjeng a lakásban? Ha ezeket észleli, akkor szinte biztos, hogy valami gond van a vízvezetékkel. Bárhol is történjen a baj, mi megkeressük a hiba forrását és megjavítjuk.
 • Budapest egész területén és Pest megyében is vállaljuk a mosogatógép és a mosógép bekötési munkálatait rövid határidővel, bármilyen lefolyó vagy nyomó vezetékhez is kell csatlakoztatni a készüléket. Ráadásul beindítjuk, üzembe is helyezzük a berendezést, legyen az bármilyen típusú.
 • Villanybojler felszerelése, szakszerű bekötése, cseréje és vízkőmentesítése ugyancsak szerepel a megbízásaink között. Itt is megjegyezzük, bár több másik bejegyzésünkben már részletesen foglalkoztunk vele, hogy másfél-két évente javasolt a villanybojler vízkőtelenítése, Ha ugyanis bevonja a vízkő a fűtőszálat, a készülék az ideálisnál sokkal több energiát fogyaszt, így megnő az áramfogyasztás is. A készülék egyéb károsodásáról nem is beszélve. A villanybojler vizkőtelenítését minden esetben mechanikus úton végezzük, ami a bojlerben tárolt víz leeresztésével, a berendezés megbontásával, az anódrúd, fűtőszál és a tömítések cseréjével jár együtt.

Higgye el: a vízvezeték szerelő tényleg jót akar, amikor azt tanácsolja, hogy ne mulassza le karbantartani a vízvezetéket, a lefolyót és az összes, ide kapcsolt berendezést.

Gebe László +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Vízvezeték szerelő Budapesten és Vízvezeték szerelő Pest megyében

Villanybojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-09-26 09:39:31