logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Beépíthető WC tartály szerelés


Falba építhető WC tartály szerelés, javítás

Az ügyfelet nem minősítjük. Nálunk ez alapszabály. Időnként azonban kénytelenek vagyunk mégis példaként hozni olyan ügyfeleket, akik egy-egy megjegyzésükkel nem, hogy megkönnyítenék, hanem inkább megnehezítik, sőt: esetenként gátolják a zökkenőmentes együttműködést.

Ilyen volt egy WC tartály javítással összefüggő eset, amikor megkérdezzük: milyen, falba építhető WC tartályt szereléséről lenne szó? A válasz pedig: nekem mindegy, csak működjön. Vagy: milyen típusú WC tartály javítását kéri? A válasz: fogalmam sincs.

A WC tartály javítás - Rengeteg típussal volt már dolgunk

Kezdjük is mindjárt egy rövid felsorolással. Ha WC tartály javításról, szerelésről van szó, a mi praxisunkban többségében ezek a márkák jöhetnek szóba, illetve szoktak a leggyakrabban előfordulni:
  • geberit duofix falba épített WC tartály
  • grohe rapid fali WC tartály
  • jika beépíthető álló WC tartály
  • viega eco plus falba épített WC tartály
  • alcaplast falba épített WC tartály
  • jika beépíthető fali WC tartály
  • geberit kombifix basic beépíthető WC tartály
  • alcaplast falba épített WC, tartály
  • schell falba építhető WC tartály
  • Alföldi easymont falba építhető WC tartály

Ezek mindegyike jelenleg is forgalomban van, illetve sok százat használnak belőlük Budapesten és Pest megyében, ahol WC tartály szerelést, javítást végzünk a hét minden napján, tehát hétvégeken és ünnepnapokon is. Miért fordulhat elő mégis, hogy amikor rákérdezünk a bennünket telefonon felhívó ügyfélnél, hogy milyen márkájú, típusú WC, illetve tartály van a lakásában, rendszerint nem tudja a választ.

Villany- vagy gázbojler esetében ez ritkán fordul elő. Azt szinte mindenki tudja, hogy milyen márkájú, típusú készülék szolgáltatja a meleg vizet vagy fűti a lakást. A WC-knél, a WC tartályoknál ez nem annyira természetes. Talán amiatt, mert ezeknél – különösen a falba beépített változatoknál – nem feltétlenül látszik a márkajelzés, arra pedig már ki emlékszik, hogy melyik gyártó melyik készülékét szerelték be. Pedig nem mindegy. Már csak az alkatrész utánpótlás szempontjából se. Mielőtt tehát megrendelik a WC tartály szerelést, javítást, nem árt utánanézni, hogy melyik típus az, amelyik meghibásodott.
beépíthető WC tartály


A WC tartály szerelés, javítás sokak szemében nagyon egyszerű feladat, ám az a legjobb, ha az ügyfelek tapasztalt szakemberhez fordulnak

A WC tartály szerelés, javítás egyébként nem egy bonyolult feladat. Legyen szó, mondjuk a Geberit beépített WC tartály szereléséről, javításáról, ami a leggyakrabban fordul elő. No, ezzel persze nem azt akarjuk sugallni, hogy a Geberit beépített WC-tartállyal több probléma lenne, mint akár a Grohe vagy a Jika WC-tartállyal, de a tapasztalataink szerint az utóbbi kettőből kevesebb található meg a háztartásokban, mint a Geberitből. Persze tegyük hozzá: a hozzáértő számára nem bonyolult a feladat. Laikusoknak egyáltalán nem tanácsoljuk, hogy hozzáfogjanak a javításhoz vagy a szereléshez, ha az öblítés után nem áll el a víz, vagy – ez is gyakran előfordul – nem olyan mennyiségű víz távozik a tartályból, mint amit megszoktunk.

A Schell Schellomat WC-öblítő szelep szerelés például kimondottan szakembert kíván. Itt a legtöbbször előforduló probléma, hogy komolyan megtámadja a vízkő az öblítő szelepet, ami később korrózióhoz is vezethet. Látszólag megint csak egyszerű a feladat: szétszedni, kitisztítani, összeszerelni. Ám ezek a szerkezetek ügyes kezű mesterért kiáltanak. Nem szerencsés, ha mindenféle fogóval karcoljuk össze a szelep házat. De ez csak egy példa arra, miért nem tanácsos a házilagos javítás.

Külön fejezetet érdemel a Jika WC tartály javítás, s ha arra van szükség, akkor a csere. A monoblokkos tartályok, mint amilyen ez a típus is, különös figyelmet érdemelnek abból a szempontból, hogy megőrizzük a porcelán tartály eredeti, szép minőségét, miközben a javításon fáradozunk. Itt is az a dolgunk, hogy a víz elzárása, majd a fedél eltávolítása után kiszereljük a tartályból az összes alkatrészt, megtisztítsuk azokat, majd a meghibásodott részeket kicseréljük.

A Viega Eco Plus WC szerelés, javítás azért se egyszerű, mert egy arra alkalmas szerelőnyíláson át kell megközelíteni az öblítő tartályt, voltaképpen így jutunk hozzá a készülék mechanikájához, amit szerelni, javítani kell. Viszont az ilyen típusú és márkájú tartályoknak rendkívül nagy előnye, hogy a kis öblítéshez mindössze 2,5-3 liter vizet használnak – persze ha jó a beállítás. No, meg nagyon esztétikusak. Csak viszonylag nehéz hozzáférni a szerkezetükhöz.

Nem árt, ha tudja az ügyfél, hogy a javításra, szerelésre váró WC tartály Geberit, Grohe, Jika, Viega vagy netán Alföldi gyártmány

Az Alföldi EasyMont WC szerelés, javítás ugyancsak szakembert igényel. A gyártó arra törekszik, hogy a lehető legkevesebb víz felhasználásával a lehető legjobb hatást érje el az ürítés során. Mindezt falba szerelt szerkezettel, ami ugye megint csak megnehezíti a hozzáférést. Sokaknak már az is komoly gondot jelent, hogy eltávolítsák a szerelőnyílást. Az abban található szerkezethez legjobb, ha olyan kéz nyúl, ami látatlanban is képes elvégezni a szakszerű mozdulatokat.

Minden típust és gyártót még fel se soroltunk, de ebből a néhány példából talán jól nyomon követhető, hogy sokféle WC tartály van forgalomban, használatban, s az újabbaknál ma már alapkövetelmény, hogy a kagylón és a nyomógombokon kívül semmi se legyen látható a fürdőszobában vagy a mellékhelyiségben.

Ebből egy dolog biztosan következik. Amit nem látunk, arról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nincs is. Pedig van, s hogy mindez igazolva legyen, néha-néha bizony el is romlik az a szerkezet. Ilyenkor aztán rögvest szakember után nézünk, és előbb telefonálunk, mintsem meggyőződnénk arról, hogy valójában melyik gyártó melyik terméke van nálunk „befalazva”.

Nem árt tehát, ha egyből azzal hív minket az ügyfél, hogy az elromlott WC tartály Geberit, Grohe, Jika, Viega vagy netán Alföldi gyártmány. Sokat segít azzal, ha ezt tudja. Felkészültebben indulhatunk megjavítani a meghibásodott szerkezetet. Sőt: előfordul, hogy összetörik a WC-kagyló, cserére szorul. Ilyenkor is sokat számít, milyen típusról van szó, hiszen ezekből is rengeteg van használatban.

No, de mindezek pusztán jóindulatú tanácsok. Ha minket hív , amikor WC tartály szerelés, javítás ügyében keres szakembert, jó helyre telefonál. Több mint negyven éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött nyugodt szívvel állíthatjuk: még egyetlen WC tartály se fogott ki rajtunk.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logó
A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását. Ha a WC csészét kell kicserélni, akkor is számíthat ránk.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó
beépíthető WC tartály

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-24 08:54:04