logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Bojler csere villanybojlerre


Gázbojler cseréje villanybojlerre

A villanybojler szerelő abban is segít, hogy gazdaságos legyen az új készülék működtetése

Telefon +36 30 949 2052

Gázkészülék felülvizsgálat, karbantartás, tisztítás javítás, csere. Arcképes gázszerelői igazolvány száma: Gebe László (GebeMester) G/008333

Budapesten és Pest megyében vállaljuk cirkók, kazánok, vízmelegítők, konvektorok gázfűtés és gázszerelési munkáit.
  • Gázkészülék javítás
  • Gázkazán javítás
  • Gázkészülé szerviz
  • Kombi cirkó, gáz kazán szerelés
  • Gázkonvektor javítás
  • Gázkészülék cseréje villanyra
  • Gázbojler cseréje villanybojlerre
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7 órától (ünnepnapokon is).

Akiknek gázbojlerjük van, nagyon ritkán gondolnak arra, hogy villanybojlerre váltsanak. Sokan nem is gondolnák, hogy ez is egy alternatíva a korszerűsítésre. Pedig nagyon is életképes ötletről van szó. Ráadásul sokkal egyszerűbb a villanybojler beüzemelése, mint egy gázos változaté. És most itt nem a fizikai bekötésre gondolunk, hanem a bürokratikus teendőkre. A gázos bojler csere ugyanis számos engedélyeztetési eljáráshoz kötött. Sok esetben gázterv készítésére is szükség van, illetve a kéménybélelés is ritkán úszható meg. Már amennyiben egy régebben épült társasházban cserélnénk korszerűbbre a vízmelegítőt vagy a bojlert. Új épület esetén valamivel egyszerűbb a helyzete a bojlerszerelőnek.

Ha egyszerűbb, de hatékony kivitelezés a cél - a villanybojler szerelő segít

A gázbojler beszerelésével szemben a villanybojler bekötéséhez csak arra van szükség, hogy az elektromos hálózat bírja a készülék teljesítményét. Ha adottak a feltételek, jóval egyszerűbb a villanybojler beüzemelés.

Szóval, ha a gázos bojler bekötésével járó plusz utánajárások és extra költségek miatt halasztanánk csak a korszerűsítést, mindenképpen nézzük meg a villanybojler bekötésének lehetőségét. Pontosabban kérdezzünk meg erről villanybojler szerelőt. Hiszen laikusként valószínűleg nem tudjuk azt megítélni, hogy nálunk működhete-e a gázbojler cseréje villanybojlerre.

A tapasztalatunk alapján egyébként az esetek többségében ennek nincs akadálya. Legalábbis akkor, ha újabb vagy felújított lakásról van szó. Azaz, ha a villamos hálózat is korszerű, akkor biztosan elbírja a rendszer a nagy fogyasztónak számító villanybojlert.

Amennyiben ez nem így van, meg kell fontolni a villanybojler bekötést. Ha alulméretezett a rendszer, illetve a villanybojler teljesítménye nagyobb, mint az lehetne, az életveszélyessé teszi annak használatát. Így ugyanis a túlfeszültség miatt könnyen keletkezhet tűz.

Szóval mielőtt elhatároznánk, hogy mostantól villanybojlerből nyerjük a melegvizet, feltétlenül beszéljünk villanybojler szerelővel. De ne csak erről kérdezzük meg a szakértőt. Ha nálunk is beköthető a villanybojler, arról is informálódjunk nála, hogy a mi igényeinkhez és a lakásunk méreteihez igazodva mekkora bojler lenne az ideális. Ha így teszünk, a villanybojler szerelő a takarékosságot szem előtt tartva fog ajánlani készüléket.

Legalábbis mi minden esetben figyelünk erre. Nem szeretnénk ugyanis se alul-, se túlméretezni a bojler kapacitását. Gondoljon csak bele, milyen érzés az, amikor zuhanyozás közben elfogy a melegvíz - merthogy a kisebb kapacitással rendelkező bojlernél ez megesik. Míg az átfolyós vízmelegítő folyamatosan melegíti a vizet, a bojler csak annyi meleg vizet ad, amennyit előre felmelegített. Szóval a várható kapacitás meghatározása rendkívül fontos dolog. De ez csak az úgymond tiszta munka, a “piszkos” teendők majd a tervezés után jönnek. A gázbojler cseréje villanybojlerre ugyanis ugyanúgy igényel gyakorlati tudást, mint a gázbojler bekötése. Viszont itt nem a gázszerelés, inkább a villanyszerelés és a vízszerelés terén kell jártasnak lennie a bojler szerelőnek.

Magunk semmiképpen ne próbálkozzunk meg a bekötéssel. Bármennyire is egyszerűnek tűnik a gázbojler cseréje villanybojlerre, rendkívül veszélyes dolog. Csak két körülményt mondunk: elektromos áram és vizes helyiség... Ez a két tényező csak körültekintő, szakszerű közreműködés mellett hozható össze.

És akkor a szerelés közvetlen veszélyeiről nem is beszéltünk. Meg aztán ott van a garancia kérdése is. Ha magunk próbáljuk meg bekötni a villanybojlert, egyből elvész a jótállás. De ez még hagyján. A szerelésben nem kifejezetten jártas “kollégák” valószínűleg a készülék bekalibrálásában sem ügyeskednek. Így hiába vesz valaki takarékos, kapacitásban is ideális villanybojlert, ha az nem fog a mi igényeinknek megfelelően működni.
Villanybojler

A villanybojler szerelő gazdaságos működésre állítja be a készüléket

Aztán, ami még a takarékos üzemeltetéshez tartozik: a villanybojler akár éjszakai árammal is működtethető. Ezt sem árt tudni. Úgyhogy, ha a bojler szerelő nem hívja fel erre a figyelmünket, kérdezzünk rá mi.

És, hogy kicsit visszatérjünk a beállított hőfokra: ezt sokan hajlamosak félvállról venni, pedig a bojler élettartamára nézve rendkívül nagy a jelentősége. Persze az is számít, hogy nekünk kellemesen meleg víz folyjon a csapból. De az sem mindegy, hogy milyen hőmérsékletű vizet tárol a bojler egész nap. Ha túl forró a víz, a fűtőszál az átlagosnál hamarabb vízkövesedik. Pont úgy, ahogy az egyik ügyfelünknél is történt. Ő annak idején, amikor a villanybojlert beüzemelték egy szerelővel, az kérte, legyen minél melegebb a víz. A kérésnek a szerelő eleget is tett. Jól “feltekerte” a hőfokszabályzót. Csakhogy a bojler egy bizonyos idő után elkezdett veszíteni a teljesítményéből. Egyre kevesebb meleg vizet állított elő. Ekkor hívott minket az ügyfél. Kiderült, hogy a pár éves villanybojler azért hibásodott meg idő előtt, mert a bojler szerelő nem gondolt arra, hogy később gondok lehetnek abból, ha a túl melegre állítja a hőfokot. Egyébként az ideális, a legtöbb gyártó által ajánlott hőmérséklet +60 és +65 fok közötti. Ez az a hőfok, amivel az élettartam, a gazdaságos működés és a komfort összehangolható. De ne feledjük az optimális melegvíz előállítási időt sem. Ez a tapasztalatunk szerint ideális esetben 7 óra.

Viszont ez csak egy-két bojler szerelő tanács a sok közül

Persze a többit is szívesen elmondjuk önnek. Hívjon minket, és az ön igényeihez mérten ajánlunk villanybojlert, illetve a bekötést is vállaljuk. De akkor is segítünk, ha az elektromos bojler helyett mégis a gázos megoldás mellett marad. Sőt, akkor is számíthat ránk, ha egy régi gázos vízmelegítővel vagy bojlerrel gyűlt meg a baja. Ugyanis korántsem biztos az, hogy pénzügyileg az a legkifizetődőbb, ha egyből új készüléket szereltet. Nem egy olyan háztartásban jártunk már, ahol tervben volt a gázbojler cseréje villanybojlerre, de mi megnéztük a régi készüléket, és felújítottuk azt. A rendszeres karbantartás mellett pedig még most, évek múltán is azzal állítják elő a használati melegvizet a lakásban.

Hívjon minket, és együtt megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást!

Mint ön is látja, elhamarkodott lépéseket nem célszerű tenni. Az első teendő mindenképpen az legyen, hogy bojler szerelő szakembert hív, és kikéri a véleményét a cseréről.

Ha Budapesten lenne szüksége segítségre, tárcsázza a mi számunkat!

Gebe László +36 30 949 2052Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Akár hétvégén és ünnepnapon is

Menjen biztosra, ne kockáztassa, hogy idő előtt tönkremenjen a villanybojlere egy apró hiba miatt.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Villanybojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-11-30 18:37:31