logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Villanybojler javítás, szerelés


Így dolgozik a bojler szerelő

Villanybojler javítás, szerelés, csere Budapesten – Így dolgozik a bojler szerelő

A bojler szerelő szeret biztosra menni. Ha azzal hívnak fel minket, merthogy mi is villanybojler szerelők vagyunk, hogy tegnap óta nincs meleg víz, akkor néhány kérdést fel szoktunk tenni. Azt például, hogy nem növekedett-e meg az áramfogyasztás az utóbbi hónapokban? Vagy: nem csöpög-e a víz a bojlerből? Nem volt-e mostanában szokatlanul hangos a berendezés? Továbbá: üzemben van-e a készülék, nem kapcsolta-e le a hőkioldó a fűtőrendszert? Végül: milyen típusú a bojler és mikor volt utoljára karbantartva, illetve vízkőtelenítve? A válaszokból nagyon sok mindenre lehet ugyanis következtetni. Villanybojler javítás

Nem kell bojler szerelőnek lenni ahhoz, hogy belássuk: a készülékben folyamatosan rakódik le a vízkő, amit időnként el kell távolítani

A tulajdonos persze ritkán szokta figyelni a villanybojler működését, a legtöbbször csak akkor szembesül a készülék meghibásodásával, amikor már teljesen megszűnik a melegvíz-szolgáltatás. Pedig a bajok régebben kezdődtek. Ennek pedig az az oka, hogy a berendezés beüzemelésétől kezdve folyamatosan rakódik a vízkő a bojler belsejében, s ha azt legalább kétévente nem távolítjuk el, akkor komolyabb meghibásodásokat kockáztatunk. Legvégső esetben akár ki is lyukadhat a tartály. Budapesten különösen is kemény a víz, ami még intenzívebb vízkőlerakódást eredményez. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynia senkinek, aki villanybojlert üzemeltet.

Mert mi történik aközben, hogy egyre több lesz a vízkő a bojler belsejében? A válaszhoz nem kell bojler szerelőnek lenni, elég, ha laikusként átgondoljuk a vízmelegítés folyamatát. A forró vízben fokozott a vízkőképződés, ezt könnyű belátni. A vízkövet a készülékben elhelyezett anód gyűjti magához. A fokozatosan lerakódó egyre több vízkő először az áramfogyasztást növeli meg, mert a fűtőszál köré rakódva csökkenti annak a hatékonyságát. Később pedig a fűtőszál meghibásodását, a tömítések kilyukadását és a bojler csepegését is okozhatja. Aztán eljöhet az a pillanat is, amikor a berendezés túlfűt, és a nagyobb bajt csak a beépített hőkorlátozó kioldása akadályozza meg.

Ha már így végigmentünk a probléma lehetséges forrásain, könnyen belátható, hogy a bojler szerelő a hiba forrásának megfelelően fogja elvégezni a javítást, és ennek a költségei is aszerint alakulnak. Az anód cseréjére általában a régi, elhanyagolt bojlerek esetében szokott szükség lenni. Ha a csepegést a lyukas fenéklemez okozza, akkor azt cserélni kell, ennek a költsége: vízkőtelenítés ára + fenéklemez ára. Ha a bojler oldala lyukas, akkor a probléma csak a bojler cseréjével oldható meg, ennek a költsége: (mérettől függően) munkadíj + bojler ára + szükség esetén további alkatrészek ára. Ha elektromos hibáról van szó, a munkadíjat plusz az alkatrész árát kell fizetni, ugyanis a bojler hőfokszabályozó, a bojler hőkorlátozó minden bizonnyal cserére szorul.

Amennyiben a bojler nehezen hozzáférhető helyen van, például álmennyezetbe vagy szekrénybe építve, illetve csak létráról elérhető, akkor a munkadíjhoz több szerelési költség járul. Villanybojler karbantartás

A rendszeres vízkőtelenítéssel 20-30 százalékos energia megtakarítás érhető el, és jelentősen növelhető a berendezés élettartama

A rendszeresen (1-2 évente) elvégzett vízkőtlenítéssel 20-30 százalékos energia megtakarítás érhető el. És ami ugyancsak figyelemre méltó: azzal nagymértékben megnövelhető a villanybojler élettartama, hiszen meg lehet előzni a kilyukadást és az ezzel járó költséges cserét.

Bármilyen üzemzavar lép fel a bojlerben, forduljon hozzánk bizalommal, mi szívesen segítünk. Vállaljuk a készülék rendszeres karbantartását, valamint a vízkőtelenítést, a hőkorlátozó cserét vagy bármilyen más munka elvégzését is Budapest valamennyi kerületében. Több éves tapasztalattal rendelkezünk a bojlerjavítás és karbantartás területén, pontosan és tisztességesen dolgozunk. Folyamatosan képezzük magunkat, így a legújabb technikai újításokkal is tisztában vagyunk, tehát a legmodernebb bojlerek sem fognak ki rajtunk.

A munkánkra garanciát vállalunk. Hívjon, ha segíthetünk! Gebe László +36/30/949-2052
Bojler

Hívjon minket telefonon akkor is, ha új bojlert vásárolt, és annak üzembe helyezésére van szükség, ugyanis bojler bekötést is vállalunk. A Hajdú villanybojlerre specializálódtunk, így ha ilyen típusú készüléket szeretne beszerezni, javítatni, szervizeltetni, karbantartatni, forduljon hozzánk bizalommal! Bojler szerelés garancia

Gázbojler cseréje villanybojlerre Budapesten

Ha hibás vagy régi gázbojlerét szeretné lecserélni, akkor érdemes elgondolkodni villanybojler beszerzésén és beüzemelésén. Ez egyébként olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint egy új gázbojler terveztetése, engedélyeztetése, nem beszélve arról, ha kéménybélelés is szükségessé válik.

Gázbojlerek villanybojlerre cserélését vállaljuk komplett szereléssel és az új villanybojler beszerzésével együtt. Ez magában foglalja a gázbojler szakszerű leszerelését, a gáz- és kéménybekötés megszüntetését, a bojler árát, a beszerzését, a kiszállítását, a felszerelését, a víz és az áram bekötését, szükség esetén az új flexibilis vízcsövet, a felfogató csavarokat, a beüzemelés munkadíját, valamint a régi készülék elszállítását is. Tehát komplett munkát végzünk, garanciával.

Fő profilunk tehát a bojler javítás, a vízkőtelenítés. Egy informatív honlappal, a korrekt szolgáltatásunkkal és a kiemelkedő garanciális ügyintézéssel többet nyújtunk az átlagnál. Nem célunk, hogy a legolcsóbbak legyünk, ám mi a legjobbak egyike akarunk lenni, és a visszajelzések azt igazolják, hogy azok is vagyunk. Az árainkat alacsonyan tartjuk, de ez nem mehet a minőségi munka rovására. Bojler csere

Villanybojler vízkőtelenítés lépésről lépésre – Ha nem maga akarja csinálni, bízza a munkát szakértő bojler szerelőre!

Visszatérve a bevezetőben emlegetett kérdésekre, nézzük most át, hogy milyen sorrendben végezzük el a munkát, amennyiben minket hív, ha Hajdu, Ariston, Junior, Supernova és egyéb bojlerek vízkőtelenítése, illetve javítása a feladat.
 • A bojler javítás első lépése az áramtalanítás. Konnektoros csatlakozás esetén egyszerűen kihúzzuk a dugaljból, fix bekötésnél lekapcsoljuk a bojler kapcsolóját, vagy ha az nincs, a biztosítékot. Megfelelő műszerrel ellenőrizzük az áramtalanítás sikerességét.
 • Elzárjuk a vizet a bojler bemenő hidegvíz oldalán lévő csapnál, ennek hiányában bármilyen elzáró csapnál, végső estben a vízóránál.
 • Következik a víz leeresztése. Miután a bojlerbe bemenő vizet elzártuk, a biztonsági szelepet, típustól függően levesszük vagy kinyitjuk. A melegvíz-csövet levesszük, hogy levegő jusson a bojlerbe, különben a vákuum miatt nem folyik ki a víz.
 • Kikötjük a vezetékeket. Házilagos kivitelezésnél jelöljünk, rajzoljunk, fényképezzünk, mert vissza is kell majd kötni azokat.
 • Leszereljük az alaplapot. (Hatos vagy nyolcas csavarokkal találkozunk egy és nyolc darab közötti mennyiségben a bojler típusától függően.)
 • Vízkő eltávolítása (vízkőtelenítés). Kézzel kikaparva egyszerűen eltávolítjuk a vízkövet a tartályból. Utána lehet precízen kiöblíteni a tartályt, de nem szükséges. Jó állapotú anód és fűtőszál esetén ezeket is letakarítjuk, vigyázva, hogy ne tegyük tönkre a fűtőszálat. Savra, ecetre nincs szükség!
 • Ha szükséges, cseréljük az anódot és a tömítéséneket. Tömítésnél szigorúan az eredetivel egyező típust használunk, az anódnál elég, ha a felfogatás passzol, illetve méretileg elfér.
 • Hiba esetén cseréljük a bojler fűtőszálat és a tömítését.
 • Hátra van még a bojler alaplap tömítés cseréje.
 • Végül jöhet a bojler összeszerelése, a vezetékek visszakötése, a tartály vízzel való feltöltése.
 • A javítás végén visszakapcsoljuk az áramot.
Villanybojler vízkőtelenítés

Ha a bojler javítás, illetve a vízkőtelenítés sikeres volt, nem csöpöghet belőle a víz. Ezzel végeztünk is a bojler javítással, pár óra múlva újra lesz meleg víz.

Mi így csináljuk. Garanciával. Önnél is, ha problémája van a villanybojlerével, és nem egyedül akarja azt megoldani, hanem bojler szerelőt hív. De a legjobb, ha gondoskodik a rendszeres karbantartásról, hogy nem okozzon gondot a vízkő. Bízza ránk a villanybojler karbantartását is!

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Akár hétvégén és ünnepnapon is

Menjen biztosra, ne kockáztassa, hogy idő előtt tönkremenjen a villanybojlere egy apró hiba miatt.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Bojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-09-07 13:16:27