logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Villanybojler vízkőtelenítés


Villanybojler se nélkülözheti a szervizelést

Ami az autónál az olajcsere, az a villanybojlernél a vízkőtelenítés

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7 órától (ünnepnapokon is).

Kevés olyan háztartási készülék van Magyarországon, aminek olyan régre nyúló sikertörténete van, mint a Hajdu villanybojlernek. Ezek a különböző méretű és típusú elektromos vízmelegítők a hetvenes évek óta terjedtek el, és lettek nagyon népszerűek. Nem csoda, hiszen olyan megbízható készülékekről van szó, amelyek folyamatosan kiállták és napjainkban is kiállják az idők próbáját. Mindezt annak ellenére is kijelenthetjük, hogy néhány családban okoztak már galibát a Hajdu villanybojlerek. Hogy miért is, arról érdemes kicsit bővebben is értekezni.

A Hajdu villanybojler se nélkülözheti a szervizelést, és a többi, más típusú elektromos vízmelegítő is megkívánja a törődést

De előtte jöjjön egy rövid technikai bevezető.

A Hajdu villanybojler felépítése rendkívül egyszerű. A belsejében található a víztároló tartály, amit hőszigetelés vesz körül. Ugyancsak belül helyezik el a fűtőtestet vagy fűtőszálat, ami a víz felmelegítéséhez szükséges hőt termeli. Nélkülözhetetlen belső elem az aktív anód, ami azért felelős, hogy megvédje a tartály belsejét a korróziótól. Fontos alkatrész még a biztonsági szelep mellett a hőmérsékletszabályozó és a hőmérsékletkorlátozó. A bojler külsején található a többnyire zománcozott köpeny vagy burkolat. A folyamatos működéshez természetesen vizes és elektromos csatlakozókra is szükség van.

Miért fontos, hogy mindezekkel tisztában legyünk? Mert így érthetjük meg a legkönnyebben a Hajdu villanybojler és a többi, más típusú elektromos vízmelegítő készülék működési elvét. Ám jogos a kérdés, amit az ügyfeleink is gyakran feltesznek: Mi szükség van arra, hogy a közönséges haladó ilyenekkel terhelje az agyát?

Nagyon egyszerű a magyarázat, amit a kollégáink mindig el is mondanak. Ha az emberek jobban ismernék a Hajdú villanybojler felépítését és működési elvét, talán több figyelmet fordítanának arra, hogy elkerüljék a készülékek meghibásodását.

Vegyünk egy egyszerű példát. Az autó tulajdonosok 99 százaléka nem autószerelő. Ám azt nyilván mindenki tudja és észben is tartja, hogy a motor olaj nélkül nem működik, sőt: tönkre is megy. Rendszeres időközönként tehát ellenőrizni kell az olaj mennyiségét, illetve olajcserére kell vinni az autót. Ilyen egyszerű.
Villanybojler


Mi a helyzet a Hajdu villanybojler esetében? Hát igen, azt is szervizelni kell. Mert ha nem ezt tesszük, idő előtt tönkremegy. Amit olyan hétköznapi bosszúság előz meg, mint az, hogy este nem folyik meleg víz a csapból.

A vízkövet rendszeresen el kell távolítani a villanybojlerből, különösen ott, ahol kemény a víz, mint Budapesten és Pest megyében

Mely alkatrészek igénylik a rendszeres szervizelést a Hajdu villanybojler esetében? Ez persze nem Hajdu sajátosság, minden elektromos vízmelegítőnél ezekre kell figyelni.

Az egyik leggyakoribb problémát a vizet melegítő fűtőtest vagy fűtőszál okozza azáltal, hogy vízkövet termel. Nem is keveset. A mennyiség persze nagyban függ attól, hogy az adott területen mennyire kemény a víz, de ez Budapesten és Pest megyében bizony meglehetősen magas értéket mutat. A vízkő, mint kéretlen melléktermék súlyos gondok okozója lehet. Kis mennyiségben „csupán” nehezíti a víz felfűtését, ami ugye többletkiadást jelent a tulajdonosnak. Nagyobb mennyiség esetén pedig ugyanúgy reagál a Hajdu villanybojler, mint az olaj nélkül használt motor: egyszerűen leáll. Sőt: tönkre is mehet.

A vízkövet tehát el kell távolítani. Ez azonban nem egyszerű művelet, sokan ezért is félnek tőle, hiszen le kell engedni a vizet a Hajdu villanybojlerből. Ilyen munkára rendszerint akkor hívnak minket, amikor leáll a melegvíz termelés. Addigra azonban előfordulhat, hogy áramdíjban a szokásos összegnek akár a kétszeresét is kifizetik, mert nem figyeltek a folyamatosan növekvő fűtési energiaszükségletre. Ugye, hogy nem árt végiggondolni ezt egy kis technikai ismerettel felvértezve? Szóval érdemes négy-öt évente – a víz keménységétől függően akár gyakrabban is – vízkőteleníteni az elektromos vízmelegítőket.

Mi ilyenkor természetesen megvizsgáljuk az összes többi alkatrész állapotát is. Ahogy a fenti technikai ismertetőből is kitűnik, egy-egy ilyen, vízkő eltávolítással indult villanybojler felújítás során szükségessé válhat új fűtőszál és új anód beépítése, a tömítések, a biztonsági szelep és a bojler elzáró sarokszelep cseréje. Ha már egyszer villanybojler vízkőtelenítés miatt szét kell szedni a vízmelegítőt, kívül-belül alaposan átvizsgáljuk, és mindent kicserélünk, amiről azt látjuk, hogy akadálya lehet a biztonságos működésnek.

Cégünk negyven éve javít nagy biztonsággal Hajdu villanybojlereket és más típusú elektromos vízmelegítőket, ránk számíthat

Ilyenkor nem árt, ha az ügyfél ott van mellettünk. Az a tapasztalatunk, hogy azok a férfi társaink – és persze hölgyek is -, akik szívesen odaállnak a szervizben a gépkocsijukat javító szerelő mellé, hogy megfigyeljék a munkafolyamatokat, azok fogékonyabbak a Hajdu villanybojlerek és más típusú elektromos vízmelegítők működése iránt is. Nem árt ugyanis, ha tudják, hogyan zajlik a bojlerben a vízmelegítés. Ilyen felújítási munkálatok során szemügyre vehetik a vízkővel „terhelt”, mindenféle fura alakzattá deformált fűtőtestet, ami helyett új fűtőszálat kell beszerelnünk. Megnézhetik, hogyan néz ki egy régi és egy új anód vagy tömítés, milyen a biztonsági szelep, és miért van szükség adott esetben a bojler elzáró sarokszelep cseréjére. Nem ördöngösség ez, mármint a Hajdu villanybojler vízkőtelenítése, felújítása. Ezzel persze semmiképpen nem azt akarjuk sugallni, hogy bárki hozzáfoghat egy ilyen munkának, hiszen legalább két tapasztalt szakemberre van szükség. Vízszerelési és villanyszerelési teendők is adódnak az elektromos vízmelegítők javításakor. Nálunk persze ez nem jelent problémát.

Cégünk negyven éve javít nagy biztonsággal Hajdu villanybojlereket és más típusú elektromos vízmelegítőket Budapesten és Pest megyében. Az elején utaltunk rá, hogy milyen régre nyúlik vissza ezeknek a Magyarországon közkedvelt vízmelegítőknek a sikertörténete. Örülünk, hogy ebben a sikertörténetben a mi cégünknek is jelentős szerepe lehet és van is, hiszen megszámlálni se lehet, hogy mennyi ilyen készüléket javítottunk, vízkőtelenítettünk mi már az elmúlt negyven évben. Ezzel talán mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy az ügyfelek szeressék és megelégedéssel működtessék a Hajdu villanybojlerek különböző típusait. Hiszen a cél az, hogy egy-egy ilyen készülék minél tovább működjön.

Ebben azonban az ügyfeleknek is van feladata. Jól teszik, ha időnként végiggondolják, hogyan is működnek ezek a készülékek. Mert ha ezt teszik, akkor talán eszükbe jut, hogy időközönként vízkőteleníteni kell a villanybojlereket. Akár Hajdu névre hallgat az a bizonyos, akár már típusú. Mi készen állunk a feladatra. Hívjon bennünket!

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Akár hétvégén és ünnepnapon is

Menjen biztosra, ne kockáztassa, hogy idő előtt tönkremenjen a villanybojlere egy apró hiba miatt.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Vízszerelés árajánlat

További hasznos információk: Bojler bekötés, villanybojler szerelés

Villanybojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-07-19 06:37:32