logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Villanybojler cseréje


Hogyan válasszunk villanybojlert

Hogyan segít kiválasztani a megfelelő villanybojlert egy bojler szerelő?

Ha azt mondjuk, villanybojler, a legtöbbeknek a jó öreg Hajdu márka jut eszébe. Nem véletlenül. Ennek a márkának ugyanis nagyon jó híre van. Megbízható, gazdaságos, mondhatni örökéletű. Ezért ajánlják előszeretettel a bojler szerelők azoknak, akik a régi készüléküket cserélnék le, vagy mondjuk új építésű házba építenének ki fűtési rendszert. Persze a bojler szerelő nem csak újat szerel fel, a régit is megjavítja. Nem mintha a Hajdu villanybojlerekkel olyan sok gond lenne. Az esetek túlnyomó részében inkább karbantartásról van szó, mint hiba elhárításról. Egyébként a felülvizsgálat is szinte csak vízkőtelenítésből áll. Vagyis egy olyan probléma elhárításáról, ami független a bojler minőségétől. Ahol ugyanis vízzel “bánnak”, ott előbb-utóbb vízkő is keletkezik. Főleg, ha a folyamat közben még hő is keletkezik.
Bojler szerelés

Persze sok múlik azon, hogy bojler szerelő mennyire szakszerűen üzemelte be a bojlert

Ha ugyanis a beállítások nem megfelelőek, a meghibásodás esélye is jóval nagyobb. Szóval attól még, hogy a Hajdu márka jó választás, a szerelőn nem szabad spórolni.

Illetve a körültekintő beszerzésen sem. Ha teheted, már a bojler vásárlása előtt egyeztess bojler szerelővel. Különösen akkor, ha cseréről van szó. Amikor egy régi bojlert cserélsz egy újra, mindenképpen nézd meg a típust és az űrtartalmat. Ezt régi készülék adattábláján találod, a bojler alján, a hideg- és melegvizes bekötés közelében. Itt lesz egy világos színű lap, amin olyan betűket, számokat találsz, mint például Z 80 EK-1 80L, vagy Z 120 E 120L. Ez lehet neked “kínai”, de a bojler szerelő tudni fogja, hogy milyen irányba kell indulnotok a bojler kiválasztásának útján.

De ne csak erről tájékoztasd a szerelődet. Azt is mond el neki, hogy a bojler hol található, mennyire nehezen hozzáférhető. Ha ugyanis komplikált a szerelés, az sajnos valószínűleg plusz összeggel jár. Ezt jobb előre tisztázni már a telefonban.

Ahogy azt is, hogy Budapest melyik kerületben kell beüzemelni a bojlert. A budai városrészen ugyanis nyomáscsökkentő beépítésére is szükség van.

Ha ezek az információk rendelkezésre állnak, a bojler szerelő már tud egy árajánlatot adni, amiben természetesen a meglévő elektromos csatlakozás bekötése is benne van. Vagyis a komplett beüzemelést elvégzi a bojler szerelő. Természetesen márkától és mérettől függetlenül. Legyen szó Hajdu Aquastic ERP sorozat 30, 50, 80, 100, 120, 150, 200 literes verziójáról, vagy a Hajdu Z ERP sorozat 30, 50, 80, 100, 120, 150, 200 literes verziójáról - csak, hogy a leggyakrabban beszerelt Hajdu bojlereket említsük - minket nyugodtan hívhatsz.
Íme, a telefonszámunk: Gebe László +36 30 949 2052
Villanybojler szerelés
Bojler

Ha Hajdu, akkor függőleges bojler. Illetve ha bojler, akkor függőleges. Már ha van elegendő hely a fürdőszobában.

Legalábbis, a legtöbben ezt választják. Hiszen a lakások túlnyomó részébe ezek legideálisabbak. A fekvő villanybojler elhelyezése ugyanis általában kényszermegoldás. Azokban a lakásokban alkalmazzák, ahol az álló verzió nem igazán fér el. Egyébként mi is azt javasoljuk, hogy amennyiben lehetséges, inkább álló villanybojlert szereltess te is. A fekvőknél ugyanis nem működnek olyan jól a mechanizmusok, mint az állónál. Konkrétan arra gondolunk, hogy a fekvő bojlernél nagyobb felületen oszlik el a meleg víz. Ezáltal a hideg vízzel való érintkezés is nagyobb felületen történik. Ami sokkal rosszabb energiafelhasználást eredményez. A fekvő villanybojlernél a fűtőszál nem képes egyenletesen melegíteni a vizet. Vagyis sokkal több energia fogy, mint egy álló bojlernél, például egy egyébként is takarékos Hajdu álló villanybojlernél.

Ezek alapján már valószínűleg tudod, hogy nálatok álló vagy fekvő villanybojler helyezhető el.

Mindezt természetesen a bojler szerelővel is tudasd!

Hiszen ő ezt is figyelembe fogja venni, amikor villanybojlert ajánl.

Lehet, hogy a fent leírtak egyszerre rémisztően hatnak, de ne aggódj. Ha megfelelő bojler szerelőt találsz, a megfelelő készülék beszerzése, a régi bojler leszerelése és az új beüzemelése könnyen fog menni. Egy a fontos: ahhoz, hogy biztosan elégedett legyél, a terveidről, az igényeidről és a lehetőségeidről mindenképpen tájékoztasd a bojler szerelőt. Ő így tud csak maximálisan támogatni a szakértelmével. Persze ha valami kimarad, akkor sincs gond. Legfeljebb a bojler szerelő rákérdez.

Mi legalább is így szoktuk. Aztán ha az alap kérdésekre már megkaptuk a választ, elkezdünk nézelődni az ideális készülékek között. Bevalljuk: elsőre általában a Hajdu bojlerek kínálatát nézzük. Ennek az oka, hogy a Hajdu megbízható márka, takarékos, élettartamában pedig szinte leköröz szinte minden nagy márkát. Persze erről is informáljuk azt, aki bojler cserét, új készülék beüzemelését tervezi. És attól sem zárkózunk el, ha netán valaki a Hajdu helyett más típusú villanybojler mellett teszi le a voksát.

Természetesen más készülékekről is szívesen elmondjuk a tapasztalatainkat. Negyven éves pályafutásunk során ugyanis mondhatni mindenféle megoldással és készülék típussal találkoztunk már. Gyakorlatilag egyből meg tudjuk mondani, melyik készüléknek mi a gyenge pontja. Szóval már csak ezért is megéri minket hívni.

Íme, a telefonszámunk: Gebe László +36 30 949 2052.
Villanybojler vízkütelenítés

Miben kérheted még a segítségünket?
  • Új Hajdu, és egyéb típusú villanybojlerek cseréje, javítása elektromos bekötéssel.
  • Régi Villanybojler Leszerelése.
  • Régi bojler elszállítása külön megállapodás szerint.
  • Új villanybojler felszerelése.
  • Új rozsdamentes vízoldali flexibilis bekötőcsövek bekötése.
  • Meglévő elektromos csatlakozás bekötése.
  • Bojler beüzemelés.

Amiről még beszélnünk kell már a telefonban is, az az ár. Ahhoz, hogy ideális villanybojlert tudjon ajánlani a bojler szerelő, tudnia kell, mekkora költséggel számol az ügyfél. Mi a büdzsét és a lehetőségeket összevetjük, majd így kalkuláljuk ki a legjobb megoldást. Sorolunk majd érveket, ellenérveket (űrtartalom, gyártmány, szerelhetőség, alkatrész könnyű beszerezhetősége), amik alapján szerintünk már könnyen dönteni fogsz.

Ha pedig megszületett a döntés, már csak a beszerzés és a beüzemelés van hátra. Mi természetesen mindkettőben segítünk. Akár a bojler kiszállításában is. Ja és a régi leszerelésében is számíthatsz ránk. Hívj minket! Budapesten és egész Pest megyében vállalunk bojler szerelést.

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Akár hétvégén és ünnepnapon is

Menjen biztosra, ne kockáztassa, hogy idő előtt tönkremenjen a villanybojlere egy apró hiba miatt.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Bojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-08-23 13:39:25

Immergas gázbojler helyett villany

Akár Immergas gázbojler helyett szeretne villanybojlert, akár más típusú készüléket cserélne le, jól dönt.
Immergas gázbojler helyett villany részletesen...

Lampart gázbojler csere villanyra

Hívjon minket, ha Lampart gázbojler helyett villanybojler szereltetne! De más márkák esetén is állunk rendelkezésére.
Lampart gázbojler csere villanyra részletesen...

Parapetes gázbojler csere villanyra

Ha a parapetes gázbojler helyett villanybojlert szeretne, jól döntött. A villanybojler biztonságos és maga a bojler csere is jóval olcsóbb.
Parapetes gázbojler csere villanyra részletesen...