logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Villanybojler javítás


Bojler elektronika javítása

Vízkőtelenítésben és az elektronika javításában is segít a bojler szerelő

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7 órától (ünnepnapokon is).

Nemrég felhívott minket egy ügyfél azzal, hogy villanybojler működés közben érdekes hangot ad ki. Olyan mintha valami sisteregne fűtés közben. Mondtuk neki, hogy ez könnyen előfordulhat. Sajnos ha elkezd vízkövesedni a villanybojler fűtőszál, akkor az ilyen hangot ad ki. Ami általában még nem jár jelentős hibával. Ez csak egy jelzés. Arra figyelmeztet minket, hogy itt az ideje a karbantartásnak. Hívnunk kell a bojler szerelőt!

Bojler javítás Budapest - A fővárosban kemény a víz, ezért sokkal hamarabb vízkövesedik a bojler

Sistergés még nem jelent nagy bajt, viszont amikor már a víz felmelegítése is hosszabb ideig tart, akkor már komolyabb lehet a gond. Ilyenkor már a vízkő valószínűleg nagyobb mennyiségben van jelen és ez már az optimális működést is hátráltatja. Mindezt az ügyfélnek is elmondtuk. Aki annyit válaszolt: nálunk még megfelelő a víz hőfoka. Úgyhogy majd jelentkezek, ha észlelem a problémát. Majdnem le is tette a telefont, de még mielőtt ez megtörtént volna, el tudtunk mondani neki, hogy semmiképp ne várjon a karbantartással. Ugyanis neki van szerencséje, hogy mindezt felfedezte, meghallotta ez a sistergős hangot. Sokan ugyanis csak akkor hívnak minket, amikor már a fűtőszál annyira vízköves, hogy csak nehezen tudjuk megmenteni az alkatrészt. Szóval ha nem bánná, mi inkább elvégeznénk azt a karbantartás. És mindezt csak is jószándékból mondtuk. Hiszen így, időszakos szakértői vizsgálattal, tisztítással jelentősen megnövelhető az élettartama a készüléknek. Végül az ügyfél beleegyezett a dologba és egyeztettünk egy időpontot.
Villanybojler

Bojler javítás Budapest - Jobb megelőzni a nagyobb bajt

Nem kellett sok ahhoz, hogy belássa, jól döntött. A kiszerelt fűtőszálon ugyanis már jól látszódtak a vízkövesedés nyomai. De annyira még nem volt vészes a dolog, hogy a tisztítást ne tudtuk volna pillanatok alatt elvégezni. Ez azonban csak az egyik dolog volt, amit meg kellett tennünk. A vízmelegítés idejét és a víz hőfokát is be kellett állítani. A beüzemelésre kihívott bojler szerelő ugyanis kicsit magasra állította a hőmérsékletet. Ezáltal a vízkőképződés esélyét is megnövelte. Mi azt szoktuk mondani, hogy 60 fok körüli melegítési hőfok az ideális. Ezt a tippet az ügyfél is elfogadta. Be is állítottuk neki a villanybojlert 60 fokos melegítési hőmérsékletre. Mindezekhez azt azért még hozzátettük, hogy a tisztítással nem csak a víz lesz ideális hőmérsékletű, hanem a felmelegítés is kevesebb energiát igényel majd. Vagyis az áramszámlán is spóroltunk az ügyfélnek a karbantartással. Kis túlzással visszahoztuk neki a bojler szerelő munkájára költött összeget.

Ennél az ügyfélnél szerencsére nem volt nagy gond a bojlerrel, egy kis vízkőtelenítés, karbantartás megoldotta problémát, de sajnos nem mindenki ilyen szerencsés... Gebe László, a Hajdu bojler javítás szakértője: “A vízkő nem csak a fűtőszálra nézve jelent veszélyt”

Nem csak vízkő az egyetlen, ami működési hibát eredményezhet a villanybojlernél. Pontosabban a vízkővel együtt sajnos más szennyeződések is összegyűlhetnek a tartály belsejében. Ami hosszú távon akár a bojler kilyukadásához is vezethet. A rozsdásodás hamar megkezdheti a még olyan masszív anyagból készült szerkezeteket is, mint a bojler. Persze a “hamar”, az relatív, de láttunk már olyat, hogy már pár év után szükség volt a bojler teljes tisztítására. Ilyenkor leengedjük az összes vizet és nem csak a fűtőszálat vízkőtelenítjük, hanem a bojler teljes belsejét. Ilyen esetekben viszont már más, leeresztés során a kezünk ügyébe kerülő alkatrészeket is cserélünk. Vagyis egy ilyen komplett tisztítás során mondhatni felújítjuk a bojlert. Ésszerű dolog egyébként ezt tenni, a régi fűtőszál, a tömítések és az anód csere, szinte adja magát. Ha ezeket mind megteszi egy bojler szerelő, gyakorlatilag egy új villanybojlert ad át az ügyfélnek - nálunk legalábbis így szokás. Ráadásul a művelet nem is tart sokáig. Legfeljebb két óra alatt egy komplett karbantartás, tisztítás elvégezhető.

Egyes ügyfelek egyébként gyakran gyanakodnak az elektronika meghibásodására, amikor a bojler nem fűt megfelelően. Ami persze előfordulhat, de az esetek többségében inkább a vízkő az, ami a gondot okozza.

És, hogy milyen gyakran fordulhat elő, hogy a vízkő tönkreteszi a fűtőszálat, illetve a bojler belsejét megrongálja?

Ez a készüléken beállított hőfok mellett attól is függ, hogy az adott térségben milyen keménységű a víz. Mivel Budapest nagy területén nagyon kemény a víz, így a fővárosi háztartásokban nagyobb a valószínűsége az idő előtti vízkövesedésnek. Egyébként Budapestet, és általánosságban Pest megyét nézve Dél-Kelet felé lágyul a víz. Vagyis azoknak, akik az Északi városrészeken élnek, gyakrabban kell a vízkőtelenítésre, bojler karbantartásra áldozni. Az országos vízkeménység-térképet nézve egyébként Békéscsaba környékén és Zala megye nyugati részén a leglágyabb a víz. Talán ezekben a régiókban lehetünk egy kicsit nyugodtabbak a vízkövesedést tekintve.

Természetesen bojler javítást Budapest egész területén vállalunk. Függetlenül attól, hogy az adott városrészen mennyire kemény a víz.

A javítás alatt pedig nem csak a vízkőtelenítést értjük, hanem mondjuk a védő anód cserét is. Ami arra szolgál, hogy a bojler tartályának belső része ne rozsdásodjon és lyukadjon ki. Mert, ahogy erre fent is utaltunk, nem csak a fűtőszál az, amit tönkretesz a víz. Sajnos egy-két évente a védő anód cseréjére is sort kell keríteni. Egyébként a vízkő és a korrodálásból származó lerakódások együtt teljesen tönkreteszik a villanybojlert.

És, hogy ki az akit hívjunk a villanybojler karbantartásához, bojler javításhoz Budapesten?

Villanyszerelő vagy vízszerelő számát kell tárcsázni? A mi meglátásunk szerint a jobb vízszerelőt hívni. Hiszen ahogy arra fent is utaltunk, az esetek 90 százalékában a víz okozza a meghibásodásokat. A karbantartás hiánya miatt a vízkőtől “koszolódik” el a készülék és romlik annak a hatásfoka. Az elektronika nagyon ritkán megy tönkre. Persze ez is megeshet. Így akkor lehetünk igazán biztosak a dolgunkban, ha villanybojler bekötésével is foglalkozó szakembert hívunk. Azok ugyanis, akik ilyen munkát vállalnak, az elektromos rendszerhez és a vízzel kapcsolatos egységhez egyaránt értenek.

Mi ilyen cég vagyunk. Ha minket hív, a vízkőtelenítésben, az alkatrészek cseréjében és az elektronika szerelésében is számíthat ránk. Illetve abban is, hogy a optimális működésnek megfelelően kalibráljuk be a készülékét. Hívjon minket!

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Akár hétvégén és ünnepnapon is

Menjen biztosra, ne kockáztassa, hogy idő előtt tönkremenjen a villanybojlere egy apró hiba miatt.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Vízszerelés árajánlat

További hasznos információk: Bojler bekötés, villanybojler szerelés

Villanybojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-07-19 06:49:25