logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A bojler szerelő


Legalább három szakmát művel

A bojler szerelő legalább három szakmát művel egy személyben

A fociról szoktak így vitatkozni a férfiak, de most egészen más volt a téma az öt fős társaságban. Talán meglepő, de a villanybojler javítás körül alakult ki némi véleménykülönbség, ami aztán egészen addig terjedt, hogy – persze szigorúan csak elméletben – még arra is kitértek, miért jó gondolat a gázbojler cseréje villanybojlerre. Már aki ezt támogatja. Mások viszont éppen amellett kardoskodtak, hogy nem érdemes cserélgetni a készülékeket. Akinek van gáz a lakásában, maradjon inkább ennél a megoldásnál.

Várható volt, hogy a villanybojler felmondja a szolgálatot, mert egy ideje már csöpögött.

De miért is adott témát a villanybojler ennek az öt férfinak ezen a vasárnap délutánon? Egyszerű a magyarázat. Az egyikük lakásában az előző este elfogyott a meleg víz, a felesége nem tudta befejezni a mosogatást, a zuhanyzás pedig az egész család számára elmaradt. Még szerencse, hogy a gáztűzhelyen és a forralóval tudtak vizet melegíteni a mosakodáshoz és a mosogatás befejezéséhez.

A családfő bevallotta: várható volt, hogy a villanybojler felmondja a szolgálatot, mert egy ideje már csöpögött, és nem is szolgáltatott olyan mennyiségű meleg vizet, ahogy az korábban lenni szokott. Az egyik férfitársa erre megkérdezte: mikor volt utoljára bojler vízkőtelenítés? Erre nem tudott konkrét választ adni, csak annyit mondott: évekkel azelőtt.

Nem biztos, hogy a vízkő okozza a problémát, szólt hozzá a harmadik, aki inkább arra gyanakodott: az anód vagy a fűtőszál hibásodhatott meg, esetleg a tömítések is tönkre mentek, és ez okozta a problémát. Ugye, nem kell mondani, hogy ez a vélekedés se győzött meg mindenkit. Mivel Hajdú villanybojler volt a megbeszélés tárgya, volt, aki egyszerűen csak annyit mondott: vissza kell kapcsolni a hőkorlátozót, ennyi az egész. Persze a vízkő eltávolítást hosszú távon nem lehet megúszni, de egy darab ideig megoldható a melegvíz szolgáltatás, ha visszanyomjuk a hőkorlátozót – tette hozzá.

Azt persze érdemes megemlíteni, hogy a vitázó társaság egyik tagja se bojler szerelő szakember – már ami a bojlerjavítást illeti. Pedig legkevesebb két szakma képviselőit is illett volna meghallgatni: egy villanyszerelőt és egy vízvezeték szerelőt.
Bojler

A laikusnak véleménye van, a bojler szerelőnek megállapítása. És ez utóbbi képes is kijavítani a hibát, míg a laikus nem.

Egy szó, mint száz: laikusként is csaknem mindenkinek van véleménye arról, mi okozhatja a villanybojler hibáját, pontosabban, mi lehet a hibája a villanybojlernek, ha nem ad meleg vizet. De egy dolog a vélemény és egy másik dolog a megállapítás. Ahhoz, hogy ne csak vélemények ütközzenek, hanem ténylegesen is meg lehessen állapítani a hibát, tapasztalt szakemberre van szükség. Lényegében ez különbözteti meg a laikust a szakembertől. A laikusnak véleménye van, a szakembernek megállapítása. És ez utóbbi képes is kijavítani a hibát, míg a laikus nem.

Úgyhogy érdemes inkább szakemberhez fordulni. Aki ezt a telefonszámot hívja (36/30/949-2052), ráadásul olyan tapasztalt szakembert talál meg, aki egy személyben bojler szerelő, ha úgy tetszik, villanybojler szerelő Budapesten és Pest megyében. Miért lényeges ez? Mert nem kell villanyszerelő és vízvezeték szerelő után kutakodni, hiszen mi mindkét szakmában a legjobbat nyújtjuk. https://www.vizvezetekszereles-budapest.hu/?f0=Bojler_bekotes__javitas A bojler szerelő a bojler elektromos hibáinak a javításától kezdve az anód, a fenéklemez és a biztonsági szelep cseréjén át a vízkőmentesítésig és a fűtőszál, valamint a tömítések cseréjéig minden területen nagyon komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik. És nem csak a már emlegetett Hajdú villanybojlerek esetében, hanem minden más gyártmányú és típusú villanybojler vonatkozásában is.

S ha már két szakmát említettünk a villanybojlerekkel kapcsolatban, érdemes azt is megjegyezni: a bojler szerelő akkor se lepődik meg, ha nem elektromos, hanem gázbojler javítás a feladata, mivel ebben a tekintetben is hasonlóan komoly szakmai múlt áll mögötte. És ez nagy nyereség a megrendelő szempontjából, hiszen így még inkább biztos lehet abban, hogy nem kell felesleges köröket futnia, amikor szerelőt keres.

Célszerű időt áldozni a bojler szervizre, hogy hosszú életű legyen a készülék.

Azt persze érdemes kihangsúlyozni: nagyon is helyénvaló volt a fentebb idézett férfitársaság egyik tagjának a megjegyzése. Mit is mondott? Azt tudakolta, mikor volt utoljára vízkőtelenítve a bojler. Nos, bár laikustól származott a kérdés, ezt a bojler szerelő is minden bizonnyal felteszi. Mert az esetek nagy százalékában valóban a vízkő okozza a bojler problémáját. A vízkőmentesítés pedig egy nagyon fontos része a munkának. Erre legfeljebb akkor nem tér ki a bojler szerelő, ha nem először jár a lakásban, mert – nagyon helyesen – ő végzi a bojler éves karbantartását. Célszerű időt áldozni a bojler szervizre, hogy hosszú életű legyen a készülék.

Persze, ahogy a többi készülék, úgy a villanybojler – és tegyük hozzá: a gázbojler – is előbb-utóbb felmondja a szolgálatot. Ilyenkor is az a legjobb, ha a bojler szerelő ad tanácsot. Vajon melyik a jobb megoldás? Villanybojlerre cseréljük a gázbojlert, esetleg gázbojlerre cseréljük a villanybojlert, vagy maradjon minden a megszokott rendben? Akár ezekről a dilemmákról is cserélhetnének véleményt a férfitársaság tagjai, ha úgy alakulna, de jobban tennék, ha ebbe a körbe bevonnák a bojler szerelőt is. Gyanítható, hogy egyedül neki lenne szakmai álláspontja a kérdésről. Amit érdemes alaposan megfontolni, hiszen ebben az ügyben ő rendelkezik a legtöbb tapasztalattal. Több bojlert látott már ő az életében, mint száz férfi együttvéve.

Vegyük át még egyszer, miben lehet a segítségünkre a bojler szerelő:
 • anódcsere
 • bojler biztonsági szelep csere
 • bojler csere
 • bojler elektromos hiba javítása
 • bojler fenéklemez csere
 • bojler javítás
 • bojler vízkőmentesítés
 • gázbojler csere
 • gázbojler cseréje villanybojlerre
 • gázbojler javítás
 • villanybojler csere
 • villanybojler javítás
 • villanybojler szerelés

Számolta, hány szakma szerepel a felsorolásban?

Bojler szerelés Gázbojler szerelés

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a bojler szerelést, javítást, cserét, vízkőtelenítést.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Bojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-11 17:18:10