logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

WC tartály javítás


Spórol Önnek

Sokkal több, mint egyszerű javítás - A WC tartály szerelés spórol önnek

Sokan csak akkor gondolnak a WC tartály szerelésre, amikor elromlik valami. Logikus, hiszen miért is keresgélnénk szerelőt addig, amíg nincs probléma. Viszont, ha jobban belegondolunk, mégis lehet egy ok, ami miatt akkor is szükség lehet WC tartály szerelésre, ha minden kifogástalanul működik a WC öblítésekor.

Ez pedig az a helyzet, amikor egy kisebb WC-zés alkalmával is a kelleténél több liter vizet vagyunk kénytelenek leengedni a lefolyóba. Kétségtelen - mi is többször írtuk már -, hogy a dugulás elhárítása érdekében nem árt nagyobb víztömeget engedni a lefolyóba a WC használata után. De ez nem azt jelenti, hogy minden egyes használat után egy egész tartálynyi vízzel kellene öblíteni.

A WC tartály szerelés tényleg spórol önnek

Ön tudja, hogy mennyi vizet engedünk le feleslegesen, ha egy egész WC tartály tartalmával öblítünk? Akár 12 liter víznek is búcsút inthetünk. Ennyire biztosan nincs szükség, ezért, ha önnél is hasonló a helyzet, bizony a vízzel együtt nem kevés pénzt is leenged a lefolyón. Csak nézzünk egy négytagú családot. Mindenki csak négyszer menjen el a mellékhelyiségbe egy nap során. Számolja csak ki, mennyi vizet használt fel feleslegesen. Az ideális mennyiség 5-6 liter lenne, sőt, panellakásokban, társasházakban még ennél is kevesebb. Szóval, ha nem elég korszerű és nem jól beállított a WC tartály, dupla annyit költünk, mint amennyit feltétlenül kellene. És ez csak az egyik vetülete a dolognak. Azt nem is mondjuk, hogy nem kifejezetten környezettudatos dolog a szükségesnél több vizet használni.
WC tartály

WC tartály szerelés - sokkal kevesebb víz is elég lenne

Egyébként az öblítéshez használt víz átlagban a család vízfelhasználásának mintegy 30 százalékát teszi ki. De mi a helyzet azokkal a WC-kel, ahol öblítőszelep gondoskodik az öblítésről? Ott általában nem a nagy mennyiségű vízfelhasználás jelent problémát. Sokkal inkább az, hogy az alacsony nyomás miatt alig csordogál a víz. Így a WC tartalmát is nehezen viszi le. De legalább leviszi… Így ez elsőre nem is tűnik olyan nagy dolognak. Viszont az elégtelen erejű öblítés miatt könnyen keletkezhet dugulás a lefolyóban. Vagyis nem csak a WC tartállyal rendelkezőknek, hanem az öblítőszelepet használóknak is célszerű vízszerelőt hívni ahhoz, hogy beállítsa nekik a berendezést.

A WC tartály szerelés nem csak a hiba elhárításáról szól

A legtöbben mégis csak ekkor szólnak. De legalább ilyenkor kettő az egyben szolgáltatást kapnak. Legalábbis akkor, ha minket hívnak. Mi a hibát is kijavítjuk és még a beállítást is elvégezzük. Vagy legalábbis felajánljuk a lehetőségét annak, hogy ezt is megtegyünk. Tény: ennek is ára van és rendszerint a szerelésen felül számolandó. Viszont, ha azt nézzük, hogy a pár perces művelettel akár felezhetjük is a WC öblítésre elhasznált vizet, talán megéri. Ha máskor nem áldoz erre, legalább akkor szánjon rá egy kis plusz pénzt, amikor egyébként is önnél jár a szerelő. Persze az is előfordulhat, hogy az ön WC-je most is gazdaságos. Ez a jobbik eset, erről azonban jobb szakértő véleményét kikérni. Tegye meg! Hívjon minket! Gebe László. +36 30 949 2052

WC tartály szerelés - van összefüggés a dugulással

Az imént érintettük már a dugulás kérdését is. A WC tartály szerelése esetén és az öblítő szelep kalibrálásakor a szakembernek ezzel is foglalkoznia kell. A vízmennyiség beállítása ugyanis nem csak abból áll, hogy ne használjunk fel túl sokat. A túl kevés víz is legalább annyira problémás, mint a túl sok. Ha ugyanis az öblítésre használt víz képtelen magával vinni a WC teljes tartalmát, könnyedén képződhet dugulás a lefolyóban. Vagyis a WC tartály szerelés során nagyon is szükséges a szakértelem. Nehéz ugyanis megtalálni a túl kevés és a túl sok víz közötti, optimális öblítési mennyiséget. Nem is gondolnánk, de például az is számít, hogy milyen közel van a lefolyónkhoz a társasház, más lakások által is használt ejtővezetéke. Ha ez csak 1-2 méter, akkor kevesebb víz is elég lesz a hatékony öblítéshez. Viszont, ha ennél hosszabb időn át is kénytelen “utazni” a WC tartalma, már több víz kell. Hosszabb vezetékeknél 7-8 liter víz az optimális.

Mint az imént mondtuk, mindezek beállításához kell a szakértelem. Ez kétségtelen, de azért a korszerű berendezések sem ártanak. Hiába rendelkezik a szakértő kellő ismerettel a WC tartály szerelésben, ha a WC tartály vagy az öblítő szelep ezer éves. Ahogy más berendezéseknél, ezek felett is eljár az idő. Nem várhatjuk, hogy egy évtizedekkel ezelőtt gyártott Geberit WC tartály különösebben takarékos legyen.

Amikor az készült, az volt a lényeg, hogy kellően öblítsen. Amit persze meg is tesz, de valahogy ma mások az igények. A takarékosság mellé a környezettudatosság is párosult. Vagyis, ha lépnénk, ha döntöttünk a takarékos WC tartály szerelés mellett, akkor lehet, hogy új berendezést sem árt venni. Legalábbis akkor hozhatjuk ki a helyzetből a maximumot, ha korszerű a WC tartály vagy az öblítő szerep. Mi egyébként nyugodt szívvel ajánljuk az imént már említett Geberit WC tartályok modern verzióit, a Schell WC öblítő szelepet. Amennyiben beruházna, nézze meg ezeket a termékeket!

Ha pedig úgy dönt, hogy elég a pazarló vízfogyasztásból és felszereltetne egy új tartályt, vagy beépíttetne egy korszerű öblítő szelepet, szóljon nekünk. De a legalapvetőbb szerelési munkálatok esetén is kereshet minket. Tudja: a WC tartály szerelés egy nagyon is tágan értelmezhető szolgáltatás. Számos, WC-t érintő probléma esetén lehetünk a segítségére. Keressen minket!

WC tartály szerelés


Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC tartály
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-05 13:38:21