logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A vízvezeték szerelő segít


Mosogatógép bekötés és mosógép bekötése

A mosogatógép bekötés és a mosógép bekötése is a vízvezeték szerelő feladata. Mindezeket persze egy kis rátermettséggel magunk is megoldhatjuk, de azért a szakértő mellőzése ebben az esetben sem kifejezetten javasolt. Számos olyan váratlan helyzet jöhet ugyanis elő, ami már komolyabb szakértelmet igényel. Illetve egy-egy kisebbnek tűnő hiba később akár nagyobb, az egész fürdőt vagy a konyhát eláztató galibát is okozhat.

A vízvezeték szerelő telefonszáma legyen kéznél!
+36 30 949-2052

Azt is érdemes számításba venni, hogy míg egy vízvezeték szerelőnek legfeljebb fél órát vesz igénybe egy mosógép vagy mosogatógép bekötése, addig a hozzá nem értőknek akár az egész napjukat is elveheti a munka. Igaz, így spórolunk kicsit… Legalábbis a bekötésen. Az már más kérdés, hogy egy kihagyott tömítésből eredő vízszivárgás vagy egy hanyag bekötés miatt kialakult dugulás elhárítása később mennyibe fog kerülni.

Szóval, még ha érzünk is magunkban kellő erőt és ügyességet a mosogatógép és a mosógép bekötéséhez, akkor is szóljunk a vízvezeték szerelőnek. De ne akkor, amikor már be szeretnénk üzemelni a készüléket. Ha van rá módunk, ennél jóval előbb jelezzük a terveinket a vízvezeték szerelőnek. Manapság ugyanis sokkal ritkább a jó szakember, a munka viszont nem lett kevesebb. Ebből adódik, hogy sok esetben nem tudnak azonnal kiszállni a vízvezeték szerelők. Főleg Budapesten. Igaz, itt nagyobb területre több vízvezetékszerelő jut. De a nagyobb népességszámmal a feladat mennyisége is több. Egy szó, mint száz, már akkor szóljunk Budapesten a vízvezeték szerelőnek a bekötésről, amikor kiderült, hogy melyik időpontra szállítják ki nekünk a mosogatógépet vagy a mosógépet. Így lesz esély arra, hogy a vízvezeték szerelő már akkor üzembe tudja helyezni a berendezést, amikor megérkezik az otthonunkba. Így nem kell majd azt napokig kerülgetni a lakásban.
Mosógép

Mi az, ami miatt érdemes még vízvezeték szerelőt hívni a mosógép és a mosogatógép bekötéséhez?

Azért például, hogy a régi készüléket kikösse. Merthogy sok esetben egy régi berendezést cserélünk egy újra. A mosógép bekötése esetében legalábbis sokszor ez történik. Egy régi készülék cseréje pedig még több váratlan helyzetet idézhet elő, mint az, ha “csak” egy újat kell üzembe helyezni. Gondoljunk csak bele! Ha évek óta nem nyúlt senki a csatlakozókhoz, mennyire “rágyógyulhattak” azok a csonkra. A vízkő, a víz okozta korrózió mind-mind megteszi a hatását. Ha pedig valaki nem szakszerűen távolítja el a régi készüléket, könnyen repedhet a vezeték, sérülhet a csatlakozó menete. Ha pedig ezt történik, az új mosógép bekötése is sokkal komplikáltabb lesz. És az még csak hagyján, hogy nehezebb a beüzemelés. Az csak egy dolog. Az a félő, hogy a sok rángatás, a szakszerűtlen hozzáállás csőrepedést eredményez. Persze ez nagyon szélsőséges esetben fordul csak elő. Számos dolog együttes hatása szükséges ahhoz, hogy ez megtörténjen a mosógép bekötésekor. De mivel találkoztunk már ilyennel, ezért fontosnak tartjuk, hogy erről is írjunk.
Mosogatógép

Csőtörés esetén is hívhat minket, de csak jobb önnek is, ha inkább a mosógép vagy a mosogatógép bekötése miatt szól nekünk.

De ha már a kevésbé sikeres mosógép bekötésekről írtunk, úgy a helyes, ha jó példákról is beszámolunk. Olyan esetről, ahol csak annyi volt a feladatunk, hogy kimondjuk: profi munkát végzett a lakás tulajdonosa, amikor bekötötte a mosógépet. A történet ott kezdődött, hogy az úr vízvezeték szerelőt keresett Budapesten. Megszólalt a telefon, az ügyfél annyit mondott, hogy tönkrement a régi mosógép, a nagyszülőktől pedig kaptak egy meglepetés készüléket. Teljesen váratlanul érkezett a mosógép, most pedig egy negyven négyzetméteres lakás előszobájában van a berendezés. Amit kerülgetni bizony nagy kihívás egy kisgyerekes párnak - merthogy az ügyfélnek nemrég született gyermeke. Tehát azonnali mosógép bekötésre lenne szükség. Mindez októberben történt, amikor rengeteg megkeresés érkezik hozzánk. Mi ugyanis gázkészülékek ellenőrzésével is foglalkozunk. Így a fűtési szezon kezdete az átlagnál nagyobb forgalmat hoz. Szóval nem tudtunk mást mondani, mint hogy három munkanapon belül megyünk bekötni a mosógépet. Ami valójában öt napot jelentett, hiszen csütörtökön hívtak minket. Az ügyfél annyit mondott, nem mi voltunk az első vízvezeték szerelők Budapesten, akiket hívott. De mivel mi adtuk a legkorábbi időpontot, elfogadta az ajánlatot. Úgyhogy a megbeszéltek szerint hétfőn mentünk is. Amikor annyit tapasztaltunk csak, hogy az új mosógép már bekötve, a réginek pedig nyoma sincs. Kérdeztük, hogy így miben segíthetünk. Annyit kért csak az ügyfél, hogy nézzük meg, szakszerű-e a mosógép bekötés. Megnéztük: az volt. Ami ritkaság, ezért meg is kérdeztük, hogy mivel foglalkozik az illető. Annyit mondott, hogy anno az iskolában tanult hasonlót, és még emlékezett valamire.

Ha nem vagyunk vízvezeték szerelők, nem olyan egyszerű a művelet.

A tanulság: ha nem vagyunk jártasak a bekötésekben, akkor ne nagyon mellőzzük a vízvezeték szerelőt. A mosogatógép és a mosógép bekötése sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Illetve érdemes minél előbb értesíteni a szerelőt az igényünkről. Könnyen lehet ugyanis, hogy nem tud kiszállni azonnal - bár mi működtetünk ügyeletet is. Budapesten szinte rögtön házhoz megyünk, de a fűtési szezon kezdete például egy olyan időszak, amikor mi is az átlagnál kevesebb szabad időponttal rendelkezünk.

Amint tudja, hogy mikor érkezik meg a lakásába az új a mosógép vagy a mosogatógép, hívja a vízvezeték szerelőt!

Vízvezeték szerelés Budapest

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Mosogatógép
Mosógép
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-31 12:15:29