logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A vízvezeték szerelő miben segít?


Milyen hibák elhárításában tud segíteni?

Milyen hibák elhárításában tud segíteni egy vízvezeték szerelő?

Manapság jó vízvezeték szerelőt találni nem könnyű. Olyat meg kifejezetten nehéz, aki mind az új, mind a régi technológiákat egyformán jól ismeri. Illetve mindenféle vízvezeték szerelését vállalja. Mi például ugyanúgy dolgozunk ólom vezetékkel, mint acél, illetve vas vezetékkel. De az sem okoz problémát, ha műanyag vízvezeték javítása vagy cseréje a feladat. Ahogy az se, ha ötrétegű alubetétes víz és fűtési rendszer vagy rézcsöves vízhálózat szervizelésével bíznak meg minket. Persze nem csak vízvezeték cserével és javítással foglalkozunk, hanem új rendszerek kiépítését is vállaljuk.

De nézzük kicsit konkrétabban, hogy miben tud segíteni egy vízvezeték szerelő

Pontosabban minket milyen munkákkal bízhat meg. Vállaljuk például csaptelepek javítását, cseréjét. Legyen szó mosdóról, mosogatóról, kád vagy zuhany csaptelepről, ránk számíthat. Ahogy akkor is, ha a komplett mosdó, a mosogató, a kád, a zuhanykabin, a WC csésze vagy a WC tartály cseréjét tervezi. Hívhat minket akkor is, ha valamelyik vizes helyiségben a szifon romlott el vagy a régit kellene újra cserélni. A vízvezeték szerelőket általában rengetegszer hívják fürdőszobai, konyhai berendezések beüzemelése miatt. Ez nálunk sincs másként. Mosógépek, mosogatógépek bekötését is vállaljuk.
Vízszerelő

Persze nem csak a lakásban felmerülő vizes gondok orvoslásában számíthat ránk. Akár kerti csap, illetve az ahhoz kapcsolódó hálózat kiépítését is vállaljuk. Számíthat továbbá a munkánkra akkor is, ha a vízóra aknában adódik valami probléma.

Ha valahol szivárog a víz, csőtörésre gyanakszik, hívja a vízvezeték szerelőt! Legalábbis a mi számunkat nyugodtan tárcsázhatja: TELEFONSZÁM. Mi ugyanis sürgősségi csőtörés elhárítást is vállalunk. Megkeressük a hibát és rövid időn belül javítjuk is. Hasonlóképpen járunk el az ázások esetén is. Illetve elfagyott kerti vízvezetékeknél is.

Nézzük felsorolásszerűen is a szolgáltatási listát.
 • Csaptelepek javítása, cseréje
 • WC öblítőszelep javítás csere
 • Szifonok javítása cseréje
 • Mosógép bekötést beüzemelést is vállalunk
 • Mosogatógép beüzemelés bekötést is vállalunk
 • Bojler szerelés
 • WC-k, tartályok cseréje, javítása
 • Kerti csap szerelés
 • Csőtörés elhárítás
 • Ázások megszüntetése
 • Vízóra csere
Kád 1

A vízvezeték szerelőt a fűtéssel kapcsolatos berendezések cseréje, javítása miatt is hívhatja

Nekünk nem okoz problémát a villanybojler cseréje sem. Ahogy a régi újjá varázsolása sem. Vállaljuk bojlerek karbantartását, vízkőtelenítését is. Illetve újak beüzemelését is. De akár komplett fűtési rendszerek kiépítésében is számíthat ránk - ahogy arra már a bevezetőben is utaltunk.
Vízóra szerelés

Amit még sokan nem tudnak: a legtöbb vízvezeték szerelő - úgy mi is - vállaljuk mellékvízmérő cseréjét is. Akár teljes ügyintézéssel. Ha lejárt a vízóra hitelessége, csak hívjon minket és mi az elejétől a végéig - a bejelentéstől, a hivatalos papírok beszerzésén és beadásán át, a beüzemelésig és a fényképek elkészítéséig - lemenedzseljük a folyamatot. Erre egyébként nyolc évente van szükség. Manapság ennyi időre hitelesítik a vízművek a vízórákat.

Ránk még akkor is számíthat, ha a mellékmérőt utólag kell beszerelni engedélyeztetni

Ez is előfordul. Hiszen megesik, hogy nem a meglévő vízóra összesített fogyasztása alapján szeretné fizetni a vízdíjat. Ilyen esetben egy mellékmérő telepítése segíthet. Persze ehhez szükséges az utólagos engedélyezés. Egy tapasztalt vízvezeték szerelő általában ebben is tud segíteni. Mi ezt is vállaljuk.

Ha önnek is szükségessé vált a mellékmérő, a locsoló vízmérő, az alvízmérő kiépítése, illetve speciális vízóra szerelésre lenne igénye, ezt a számot hívja: Gebe László +36 30 949 2052

Most, hogy leírtuk, általánosságban milyen vízvezeték szerelési munkákkal bízhat meg egy vízvezeték szerelőt, nézzük meg azt, milyen tipikus hibákkal keresnek az emberek vizes szakembert.

A legáltalánosabb probléma a csöpögő csap. Ez szinte minden háztartásban előfordul. Van, aki maga javítja, van, aki vízvezeték szerelőt hív. Egyébként a kevésbé kritikus eseteket valóban orvosolhatjuk magunk is. Lehet, hogy egy tömítés csere vagy a perlátor vízkőtelenítése megoldja a problémát. Ha azonban nem járunk sikerrel, inkább hívjunk vízvezeték szerelőt. Komolyabb szerelési munkákhoz ugyanis valószínűleg csak neki lesz eszköze, szerszámja és alkatrésze. Egyébként ha már olyan mértékű a csepegés, hogy az már zavarólag hat, a sarokszelepet kell elzárni. Vagy, ha a csap a falra lett felszerelve, akkor a csempeszelepet zárjuk le.

Sokaknál fordul elő továbbá az is, hogy az álló csaptelepeknél eldurran a flexibilis cső. Ez sajnos megesik. Főként, ha gyengébb minőségű, olcsóbb álló csaptelepet vettünk. A probléma elkerülése érdekében érdemes egyébként rendszeresen felülvizsgáltatni vízvezeték szerelővel a hajlékony csöveket. Akár emiatt is hívhat minket.

Gyakran előfordul azt is, hogy a WC-kagylóban folyamatosan szivárog a víz. Ha szerencsénk van, akkor csak az WC tartály töltőszelep alá szorult vízkő miatt van ez. Ahhoz, hogy ezt kiderítsük, öblítsünk párszor egymás után. Ha a kísérletünk nem vezetett sikerre, akkor valószínűleg cserélni kell az WC tartály töltőszelepet, az öblítő-szelepet vagy a töltőszelepet. Erre magunk már ne nagyon vállalkozzunk. Úgy, ahogy a többség, ön is hívjon vízvezeték szerelőt!
WC tartály szerelés

Komolyabb probléma, de sokan úgy hívnak fel minket: “a falból szivárog a víz”. Ilyenkor megpróbálunk amilyen hamar csak lehet, kiszállni a helyszínre, könnyen lehet ugyanis nagy baj egy aprónak tűnő szivárgásból. Mi egyébként a műszereink segítségével hamar megtaláljuk a hibát. Így még az is lehet, hogy bontásra sem lesz szükség.

Olyan is van, amikor az ügyfél nem látja, hogy szivárogna a víz valahonnan, de a vízóra akkor is pörög, amikor nem is használnak vizet. Ilyenkor zárjuk el a főcsapot, és szóljunk szakembernek. Ez a jelenség egyébként a legtöbbször családi házaknál jelentkezik, és többnyire a kerti vízvezetékekkel van kapcsolatban. Amikor a kerti csapok földben lévő elzáró szerkezete, az úgynevezett fagycsap meghibásodik, észlelhetjük azt, hogy a vízfogyasztás nélkül is pörög a vízóra. Ilyenkor az alkatrészt cserélni kell. Ami valószínűleg földmunkával is jár.
Kerti csap téliesítése

Önnél milyen, vízvezetékekkel kapcsolatos hiba jelentkezett? Ha Budapesten, Pest megyében lenne szüksége vízvezeték szerelő szakember segítségére, hívjon minket! Akár hétvégén is vállalunk kiszállást.

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Kád 1
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-08-23 14:16:00