logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Vízóra szerelés és csere


Locsolási mellékvízmérő szerelés

Vízóra szerelés, csere, locsolási mellékvízmérő szerelés tervezéssel Budapesten – Bízza szakemberre!

Telefon Gebe László +36 30 949 2052 / hívható 8 órától.

A vízóra szerelés hozzáértést igényel - Talán nem túlzás azt állítani, hogy a vízóra a lakás vagy bármely más ingatlan vízvezeték rendszerének a szíve. Ahogy a szívből indul ki az emberi szervezet vérárama, úgy a vízóra a kiinduló pontja a vízáramlásnak. És ha a vízóra meghibásodik, például csöpög, ugyanúgy komoly probléma forrása, mint a szív, amelyik képtelen ellátni a feladatát. Mindebből egyenesen következik, hogy érdemes kiemelt figyelmet fordítani a vízórára. Ez persze nem is olyan egyszerű minden ingatlan tulajdonos számára, hiszen a vízórák megközelítése sok esetben csak nagy nehézségek árán oldható meg. Különösen ott, ahol vízóra aknában kell keresni a mérőt.
Vízórák

A vízóra szerelés nem házi feladat, tehát minden ingatlan tulajdonos jobban teszi, ha szakemberhez fordul.

Ha az ingatlan vízfogyasztása indokolatlanul megemelkedik, érdemes arra gyanakodni, hogy valahol elszökik a víz. Lehet az, mondjuk a WC-ben vagy más helyen a lakásban, de annak látható jelei vannak. A WC esetében eléggé egyértelmű a helyzet, ha nem áll le a víz az öblítés után. Hasonlóképpen vízveszteségre lehet gyanakodni akkor is, ha valahol vizesedik a fal, ami csőtörést feltételez. Ezek tehát a látható jelek.

De mi van akkor, ha se a fal nem vizesedik, se a WC öblítés nem problémás? Lehet, hogy a vízóra aknában, a vízóra környékén kell keresni a hibát?

Lehetséges. Ha az ingatlan tulajdonosa által is jól megközelíthető helyen van a vízóra, könnyebb a dolgunk. Zárjunk el minden csapot, azaz helyezzük nyugalmi állapotba a rendszert. Ha akkor is pörög a számláló a vízórán, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a mérő környékén van csöpögés, netán elfolyás. Ilyenkor muszáj szakembert hívni, aki elsőként nyilván a tömítések cseréjével próbálkozik. Ha nem jár sikerrel, mert nem feltétlenül ott van a hiba, akkor vízóra szerelés, vízóra csere következik.

Ami semmiképpen nem házi feladat, tehát minden ingatlan tulajdonos jobban teszi, ha szakemberhez fordul. Hívjon minket, ha gyorsan szeretné elhárítani a vízóra hibáját, illetve megoldatni a vízóra cseréjét. A szakember rögtön látni fogja, hogy egyszerűbb javítással vagy csak a mérő cseréjével orvosolható a probléma. A javítást – miután nagyjából lokalizáltuk a probléma forrását – nem érdemes halogatni, hiszen órák vagy napok alatt rengeteg víz el tud szivárogni a vízóra körül. Ezt egyébként az is megmutatja, hogy víz áll az aknában. Persze a vizesedést a talajvíz is okozhatja, úgyhogy jobb, ha ezt a számot hívja Budapesten és Pest megyében: (Gebe László. +36 30 949 2052)
Ne fizessen egy csepp elfolyt vízért se feleslegesen!

Ha locsolási mellékvízmérőt szereltet fel, pontosan tudni fogja, mennyi vizet használt el öntözésre

S ha már a feleslegesen kifizetett víz szóba jött, érdemes elgondolkodni a locsolási mellékvízmérő felszereléséről is mindazoknak, akik öntözésre is használják a vizet. Miről is van szó?

Kertes házakban nagyon is indokolt és kifizetődő kerti locsoló vízóra kiépítése. Ez egy plusz mérőeszköz, aminek a segítségével elhatárolhatjuk a víz- és csatornadíjból ezt az összeget, amit a csak locsolásra használt vízért kell fizetni. Ilyen ingatlanoknál ugyanis érvényét veszíti az a mondás, hogy „ami befolyik, az mindig kifolyik”.

Budapesten és Pest megyében két lehetőség közül is választhatnak a kerttulajdonosok, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjat. Az egyik, hogy május 1-jétől szeptember 30-áig 10 százalékos átalánydíj - locsolási kedvezmény - kedvezményt kérjenek a locsolásra használt víz után a szennyvízelvezetés díjából. Ez átalánydíj, tehát nem feltétlenül áll arányban a fogyasztással.

A másik lehetőség, hogy locsolási mellékvízmérőt szereltet fel, ami pontosan méri, mennyi vizet használt öntözésre, locsolásra. Így nem kell megfizetnie ennek a mennyiségnek a szennyvízelvezetési díját. Érthető, hiszen az elöntözött víz ugye „nem folyik ki” – hogy újra idézzük az imént már emlegetett mondást.

Ha ön is sok vizet használ öntözésre, érdemes ez utóbbi lehetőséget választania. Mi felszereljük önnek a locsolási mellékvízmérő órát. De nem csak a szerelésben számíthat ránk, hanem a tervezéssel és a teljes körű ügyintézéssel is állunk a budapestiek és a Pest megyeiek rendelkezésére.

Budapest valamennyi kerületében számíthat ránk, ha vízóra szerelés vagy vízóra csere válik szükségessé:

Vízóra szerelés, vízóra csere vagy locsolási mellékvízmérő kiépítése számunkra nem okoz gondot, ha ön Budapest bármelyik kerületében lakik. Különösen is érintettek lehetnek az I. kerület lakói (Gellérthegy, Krisztinaváros, Tabán, Vár, Víziváros, Naphegy), a II. kerület ingatlantulajdonosai (Rózsadomb, Pasarét, Remeteszőlős, Adyliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút, Máriaremete, Budakeszi-erdő, Budaliget, Hárshegy, Remetekertváros, Szemlőhegy, Szépvölgy, Törökvész) a III. kerületiek (Óbuda, Csillaghegy, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Remetehegy, Rómaifürdő). De keressenek minket bátran a IV. kerületben (Káposztásmegyer, Megyer, Újpest), az V. kerületben (Belváros), a VI. kerületben (Terézváros), a VII. kerületben (Erzsébetváros), a VIII. kerületben (Józsefváros), a IX. kerületben (Gubacsidűlő, Ferencváros, József Attila-lakótelep) és a X. kerületben (Kőbánya, Felsőrákos, Óhegy, Újhegy).

Nem maradnak ki a szolgáltatási körzetünkből a XI. kerület (Albertfalva, Gazdagrét, Gellérthegy, Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Őrmező, Sasad, Sas-hegy, Tabán), a XII. kerület (Farkasrét, Istenhegy, János-hegy, Sas-hegy, Svábhegy, Széchenyi-hegy, Zugliget), a XIII. kerület (Angyalföld, Margitsziget, Népsziget, Újlipótváros, Vizafogó), a XIV. kerület (Zugló) és a XV. kerület (Pestújhely, Rákospalota) lakói sem.

Hívjanak minket a hét minden napján a XVI. kerületből (Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom), a XVII. kerületből (Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Akadémiatelep), a XVIII. kerületből (Gloriett-telep, Havanna-telep, Lakatostelep, Pestimre, Wekerle-telep), a XIX. kerületből (Kispest, Wekerle-telep Pestlőrinc, Pestszenlőrinc), a XX. kerületből (Pesterzsébet, Pesterzsébet Szabó-telep), a XXI. kerületből (Csepel, Királyerdő), a XXII. kerületből (Budafok, Budatétény, Nagytétény, Baross Gábor-telep) és a XXIII. kerületből (Soroksár, Soroksár-Újtelep, Millenniumtelep). Istvánmező, Rákosfalva, Herminamező, Alsórákos, Újpalota és Rákoshegy ingatlan tulajdonosainak is segítünk, ha vízóra szerelés, vízóra csere vagy mellékvízmérő cseréje a feladat. Ez utóbbit egyébként 8 évente célszerű megtenni. Új vízóra szerelésre is válasszon szakértői csapatot! A hét minden napján elér minket ezen a telefonszámon: 36/30/949-2052.

A vízóra szerelésről még többet ide kattintva tudhat meg:Vízóra szerelés

Gebe László : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Vízórák
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2021-02-06 06:24:00