logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Mosogatógép beépítése


Mosogatógép beépítése házilag

Mosogatógép bekötése házilag – Mutatjuk, hogyan szabad csinálni

Mosogatógép bekötés - szükség van a szakemberre is. Nem lehet elvitatni, hogy a mosogatógép gyártók mindent elkövetnek azért, hogy megkíméljék a vásárlókat a bekötés gondjaitól. Úgy alakítják ki a csatlakozó rendszereket és olyan praktikus csatlakozó elemeket rendszeresítenek a mosogató gépekhez, amelyek rendkívüli módon megkönnyítik a készülékek házilagos bekötését. Ezek szerint nincs is már szükség a vízvezeték szerelőre, ha új mosogatógépet vásárolunk? Azért ezt mégse jelenthetjük ki teljes biztonsággal. Eláruljuk, hogy miért.

A mosogatógép bekötése fontos teendője ez is: A magasság és a szélesség mellett rendkívül fontos pontosan lemérni, mekkora hely marad a mosogatógép mögött a készülék és a fal között.

Ám mielőtt belemennénk a részletekbe, tételezzünk fel néhány, amolyan evidenciaként, magától értetődő alaphelyzetként értékelhető dolgot. Amik okkal feltételezhetők a mosogatógép vásárlóról.

Tételezzük fel például, hogy pontos méretekkel indul mosogatógépet vásárolni. Már ami a készülék helyét illeti. Akár a konyhaszekrénybe beépítve, akár szabadon álló módon akarja a mosogatógépet elhelyezni. Bár a gyártók nagyjából azonos méretű készülékeket dobnak a piacra, előfordulhatnak eltérések. És amit sokan elfelejtenek: a magasság és a szélesség mellett rendkívül fontos pontosan lemérni, mekkora hely marad a mosogatógép mögött a készülék és a fal között. Itt ugyanis el kell férniük a csatlakozó vezetékeknek. A vízvezetéknek, a lefolyó csőnek és az elektromos csatlakozónak is.
Mosogatógép

Tételezzük fel azt is, hogy a készülék közelében megfelelő kiállások állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy azokhoz könnyen csatlakoztassuk a mosogatógép vezetékeit. Sokan azt hiszik, főleg azok, akik az első mosogató gépüket szándékoznak megvásárolni, hogy a kézi mosogató víz- és szennyvíz csatlakozója minden további nélkül befogad még két csővezetéket. Sajnos nem így van, ebből számos probléma lehet.

Tételezzük fel továbbá, hogy a vásárló megfelelő szerszámokkal is rendelkezik ahhoz, hogy gond nélkül bekösse az új mosogatógépet.

Azt is feltételezhetjük, hogy a bekötésnél támaszkodhatunk a mosogatógép dobozában található útmutatóra, hiszen abban szinte lépésről lépésre haladva leírják, sőt: rajzzal még érthetőbbé is teszik, mi a dolgunk, ha házilag akarjuk bekötni az új készüléket.

Végül: alapesetben sérülés mentesen, minden szükséges tartozékával együtt érkezett a konyhába az új mosogatógép. És nem vagyunk egyedül akkor, amikor hozzáfogunk a mosogatógép bekötéséhez, hiszen egyetlen ember nehezen mozgatja a készüléket, a konyhaszekrénybe történő behelyezés ráadásul nem egy könnyű művelet. Úgyhogy érdemes szólni a szomszédnak, különösen akkor, ha náluk is működik már egy hasonló berendezés.

Mosogatógép bekötése házilag - Ha valamiben mégis bizonytalan, jobban teszi, ha tapasztalt szakembert, hozzáértő vízvezeték szerelőt hív.

Ha ezek közül az evidenciák közül valamiben mégis bizonytalan – például abban, hogy a meglévő kézi mosogató lefolyó szifonjába hol és hogyan illessze be a mosogatógép lefolyó csövét, illetőleg „elbír-e” még egy csövet a vízvezeték csonkja, akkor jobb, ha szakemberhez fordul. Hívjon minket! ( 36 30 949-2052 ) Budapest valamennyi kerületében gyorsan és szakszerűen elvégezzük a mosogatógép bekötés teendőit. Hogy pontosan hol is? Íme:
I .kerület Gellérthegy, Krisztinaváros, Tabán, Vár, Víziváros, Naphegy.
II. kerület Rózsadomb, Pasarét, Remeteszőlős, Adyliget, Hűvösvölgy, Pesthidegkút, Máriaremete, Budakeszi-erdő, Budaliget, Hárshegy, Remete-kertváros, Szemlőhegy, Szépvölgy, Törökvész.
III. kerület Óbuda, Csillaghegy, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Remetehegy, Rómaifürdő.
IV. kerület Káposztásmegyer, Megyer, Újpest.
V. kerület, Belváros.
VI. kerület Terézváros.
VII.kerület Erzsébetváros.
VIII.kerület Józsefváros.
IX. kerület Gubacsi-dűlő, Ferencváros, József Attila-lakótelep.
X. kerület Kőbánya, Felsőrákos, Ó-hegy, Újhegy.
XI. kerület Albertfalva, Gazdagrét, Gellérthegy, Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Őrmező, Sasad, Sas-hegy, Tabán.
XII. kerület Farkasrét, Istenhegy, János-hegy, Sas-hegy, Svábhegy, Széchenyi-hegy, Zugliget.
XIII.kerület Angyalföld, Margitsziget, Népsziget, Újlipótváros, Vizafogó.
XIV.kerület Zugló.
XV.kerület Pestújhely, Rákospalota.
XVI.kerület Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom.
XVII.kerület Akadémia-újtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákos-hegy, Rákoskeresztúr, Rákos-kert, Rákos-liget, Akadémiatelep.
XVIII.kerület Gloriett-telep, Havanna-telep, Lakatostelep, Pestimre, Wekerle-telep.
XIX.kerület Kispest, Wekerle-telep Pestlőrinc, Pestszenlőrinc.
XX.kerület Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabó-telep.
XXI.kerület Csepel, Királyerdő.
XXII.kerület Budafok, Budatétény, Nagytétény, Baross Gábor-telep.
XXIII.kerület Soroksár, Soroksár-Újtelep, Millenniumtelep.

Istvánmező, Rákosfalva, Herminamező, Alsórákos, Újpalota és Rákoshegy is rajta van azon a listán, ahol vállaljuk mosogatógép bekötését a hét minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is reggel 7 és este 7 óra között.

A mosogatógép bekötés előtt feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a készülék csomagolása a szállítás során nem sérült-e meg - a jótállás is múlhat ezen.

Vízvezeték szerelőnk Pest megyében az alábbi településeken ugyancsak elvégzi ön helyett a mosogatógép bekötést:
 • Budakeszi
 • Budaörs
 • Dunaharaszti
 • Érd
 • Fót
 • Gyál
 • Kistarcsa
 • Martonvásár
 • Monor
 • Pécel
 • Pilis
 • Pilisvörösvár
 • Pomáz
 • Százhalombatta
 • Szigethalom
 • Szigetszentmiklós
 • Törökbálint
 • Vecsés

Visszatérve a mosogatógép házilagos bekötésére, néhány dologra azért még szeretnénk felhívni a vállalkozó kedvű családfők – és a segítő szomszédok - figyelmét.
 • Korábban már érintettük, de itt is megismételjük: feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a szállítás során nem sérült-e meg a készülék csomagolása. Ez azért is fontos, mert a mosogatógép jótállása is múlhat azon, ép gép érkezett-e a konyhánkba.
 • Nagyon óvatosan csomagoljuk ki a mosogatógépünket, ügyelve arra is, nehogy megsérüljön a doboza. Ha ugyanis utóbb valami hibát észlelünk a készüléken, kizárólag a gyári csomagolásban tudjuk visszaküldeni a vásárlás helyszínére.
 • Figyelmesen olvassuk el a bekötési tájékoztatót, s ha van, tanulmányozzuk a mellékelt rajzot.
 • Óvatosan távolítsuk el a készülék hátulján lévő rögzítő csavarokat. Ezekből a legtöbb mosogató gépen három vagy négy található. Győződjünk meg arról, hogy valamennyit kioldottuk.
 • Ugyancsak óvatosan, lehetőleg segítséggel tegyük a helyére a mosogatógépünket.
 • Vízmérték használatával állítsuk vízszintbe a mosogatógépet a berendezés alján található kettő vagy négy csavar segítségével.
 • Csatlakoztassuk a készülékre, majd pedig a háromnegyedes töltő csapra a mosogatógép vízvezetékét.
 • Hasonlóképpen járjunk el a lefolyó csővel, amit legkönnyebben a kézi mosogató szifonjához tudunk hozzáilleszteni. Ha nem találunk ehhez megfelelő kiállást, ki kell cserélni a szifont.
 • Nyissuk meg sarokszelepet és figyeljük meg, nem szivárog-e a víz a csatlakozásnál. Ha nem, akkor rendben vannak a tömítések.
 • Dugjuk be a villásdugót a konnektorba.
És eljött a pillanat, amikor elvégezhetjük a próba mosogatást, miután sóval és öblítővel is feltöltöttük a tartályokat. Ezt a műveletet nem érdemes megspórolni. Jó mosogatást kívánunk!
Ha mégis úgy dönt, hogy szakembert hív a mosogatógép bekötéséhez, előtte tudjon meg többet a cégünkről. Kattintson erre a linkre!
mosogatógépek beépítés

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a mosogatógépek beépítését, szerelését, javítását és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Mosogatógép
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-28 14:24:20