logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Aktuális a vízóra csere?


A nyolc év hamar eltelik

A nyolc év hamar eltelik - Önnek mikor válik aktuálissá a vízóra csere?

Vízóra szerelés, vízóra csere. Gondolkodott már azon, hogy kinek szól, ha ezekre szüksége lesz? Valószínűleg, nem. Miért is tette volna, hiszen addig, amíg nincs gond a vízórával, minek néznénk szerelő után?

Telefon Gebe László +36 30 949-2052 / hívható 8 órától.

Minek foglalkoznék a vízóra csere kérdésével, ha nincs gond a mérővel?

Ez az alapvélekedés, ami érthető levezetése is a dolgoknak. Mindaddig, amíg nem hívja fel a figyelmünket valaki arra, hogy a vízóra hitelessége 8 év után lejár. Ez pedig a mi gondunk. Nem a vízmű fogja cserélni a vízórát, nekünk kell szerelőt hívni. Vagyis attól még, hogy nem romlott el a vízóra, még szükségünk lehet vízvezeték szerelőre.

Pontosabban olyan szakemberre, aki a vízóra cserében is jártas. Merthogy nem mindenki foglalkozik ezzel, így, ha az utolsó pillanatban keresünk vízszerelőt, könnyen kicsúszhatunk a határidőből. Szerencséjére, nálunk nem probléma a vízóra csere. Ezért, ha a határidő még nem is érkezett el, jobb, ha elmenti a számunkat. +36 30 949 2052.
Vízórák

Így zajlik a vízóra csere

De mit is javasol a vízmű, esetünkben a budapesti társaság a vízóra cserére vonatkozóan? A Fővárosi Vízművek oldalán egy nagyon részletes leírás olvasható. Az első lépés, hogy foglaljunk időpontot egy, a vízművek által minősített vállalkozónál vagy az általunk választott vízszerelőnél. Ha ez utóbbit választja és mondjuk minket hív, akkor a cseréhez szükséges dokumentumok beszerzéséről önnek kell gondoskodnia. Ez nem egy kifejezetten időigényes dolog, ugyanis letölthetők a vízművek oldaláról. Sőt, a vízművek központi számán kérhetjük azt is, hogy postázzák ki nekünk azokat. A következő lépés, hogy a mérőeszköz cseréje előtt el kell távolítani a biztonsági záróelemet. Ez egy sárga színű gyűrű. De mielőtt ezt megtennénk, mindenképpen szükséges fényképes dokumentumot készíteni a mellékvízmérőről. Ezzel azonban nem ért véget a dokumentálás. A leszerelt vízóra és a felszerelt vízóra állását, a művelet dátumát és a mérő gyári számát is rögzíteni kell a letöltött, kinyomtatott adatlapon. Azaz a hivatalos nevén a Mellékvízmérő csere dokumentumon. Ez egyébként nem a tulajdonosok feladata, mert a vízóra csere elvégzésével megbízott szakember ezt megteszi helyettünk. Csupán csak azért írtuk le, hogy a folyamatokat azért tudjuk felügyelni. Hiszen, ha nincsen meg a hivatalos dokumentálás vagy valami kimaradt, az a mi felelősségünk. Ezzel azonban még mindig nincs vége a műveletnek.

A vízóra szerelés után jön az üzembe helyezés

A vízóra üzembe helyezése még hátra van. Ezt a lakás, illetve a vízóra tulajdonosának kell kezdeményeznie a vízműveknél. Ehhez egy időpontot kell egyeztetnie. Amit természetesen a budapesti vízművek telefonszámán és interneten, e-mail üzenet formájában is megtehet. Fontos tudni, hogy ennek külön költsége van. A mérő csere díja mellett tehát ezzel is kalkulánia kell. A következő lépés, hogy a vízművek szakértője kijön hozzánk, és üzembe helyezi a mérőórát. Ekkor ellenőrzi azt, hogy az általunk megbízott vízszerelő szakszerűen cserélte-e ki a vízórát. Rendben felkerült-e a biztonsági záróelem. Ez az az időpont is, amikor a mellékvízóra csere dokumentumot is átveszik tőlünk a vízművek szakemberei. Tudja, ez volt az az adatlap, amire az új és a régi vízóra dátuma, gyári száma és az aktuális óraállások is felkerülnek. Illetve ne feledje a munkálatok megkezdése előtt készült fényképet is megtartani. A szakértő ugyanis ezt is kérheti. Az üzembe helyezés egyébként hamar megvan, és helyben fizetni se kell. A vízmű utólag számlázza ki ennek a díját. Ha ezt a folyamatot végigvittük, akkor újabb nyolc évig nem lesz gondunk a mérőóra cserére. De ez nem azt jelenti, hogy a vízszerelő telefonszámától is megválhatunk, hiszen a vízóra - határidőtől függetlenül - bármikor meghibásodhat, így jól jöhet, ha kéznél van egy olyan szakértő telefonszáma, akit megbízhatunk a vízóra szerelés teendőivel. Egy olyan vízszerelőé, aki a tervezést is vállalja teljes körű ügyintézéssel. Mentes el a számunkat! +36 30 949 2052

Ez az egyik eset - máskor is aktuális lehet a vízóra szerelés

Alap esetben ennyi lenne az, amit tudnia kell a vízóra cseréről. Viszont sajnos ez sem fekete-fehér. Hiszen előfordul az is, hogy mire észbe kapunk, a vízóra már nem is mér hitelesen. Azaz túlhaladtunk a 8 éven. Mi történik ilyenkor? A vízművek weboldalán erre vonatkozóan is található egy részletes leírás. Megijedni nem kell, csak egy kicsit több teendőnk lesz, mint a fenti esetben. A vízóra csere menete és a hitelesítés ugyanaz, viszont a mellékvízmérők újbóli számlázásba vételét újra kérni kell. Azaz új szerződést kell kötni a szolgáltatóval. Ehhez egy-két plusz dokumentumra lesz szükség - tulajdoni lap, nullás igazolás -, majd jöhet a vízóra cseréjét végző szakember. Ebben az esetben is szólhat nekünk. Mi a lejárt hitelességű vízóra cseréjében is segítünk önnek. De ne feledje: dokumentálni ebben az esetben is kötelező. Az ehhez szükséges bejelentő lap szintén letölthető a vízművek oldaláról. Ha bejelentettük a cserét, következik az üzembe helyezés.

Akárcsak az előző esetben - Végülis ez is csak egy vízóra csere

Ez sem különbözik a fenti eljárástól. Kérjünk egy időpontot, majd fogadjuk a fővárosi vízművek szakemberét, aki megvizsgálja, hogy az általunk megbízott vízszerelő szakszerűen végezte-e el a vízóra szerelést. Ha az üzembe helyezés megtörtént, az ehhez kapcsolódó számlát a szolgáltató később fogja kiküldeni nekünk. Illetve az érintett társaság azért is díjat fog felszámolni, hogy újra számlázásba vegye a vízórát. Az erre vonatkozó összeget is később szedi be a vízmű. Innentől minden megy a régi módon.

Sok különbség tehát nincs a két eljárás között. Viszont, ha a 8 év letelik és csak ezután kerül sor a vízóra cserére, költségesebb és több utánajárást igényel a művelet. Ami még közös a két módozatban, hogy az előbbinél és az utóbbi esetben is szüksége lesz olyan vízszerelőre, aki végez vízóra cserét. Minket bármelyik esetben kereshet. Sőt, akkor is nyugodtan szóljon, ha hibásodást észlel, és emiatt lenne szüksége vízóra szerelésre. Vagy, ami még a kertes házban élőket érintheti: nem csak szimpla, lakáson belüli vízóra csere, hanem locsolási mellékmérő csere, locsolási vízóra csere esetén is számíthat ránk. Tartsa ezt is észben! Ahogy azt is, hogy Budapest, Pest megye egész területén állunk az ügyfelek rendelkezésére. Egészen reggel héttől este hét óráig. Akár hétvégén vagy ünnepnapokon is. Ha tehát aktuális a vízóra csere önnél is, hívjon minket!

Vízóra szerelés árak


Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Vízórák

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2021-02-06 06:04:23