logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A vízszerelő tanácsa


Telefonszáma aranyat ér

A jó vízszerelő telefonszáma aranyat ér. Azé meg végképp, aki hétvégén és ünnepnapokon is hívható. És nem csak, hogy hívható, hanem házhoz is megy, és el is végzi a munkát. Kevés az ilyen vízszerelő, úgyhogy ha ilyen szakemberre talál, ne eressze el! Hiszen sosem tudhatjuk, mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy a legképtelenebb időpontban lesz szükségünk tapasztalt szerelőre. Ahogy az azzal az illetővel is megesett, aki először egy WC tartály javításhoz hívott vízszerelőt Budapesten.

Nem csak WC tartály javításra lett volna szükség - a vízszerelő figyelmes lett valami másra is.

Az első munka nem volt nagy ügy. A jakabszelepet kellett lecserélni, mert állandóan szivárgott a víz az öblítés után is. Mondhatni nem volt S.O.S. a dolog. Így rutinfeladatnak volt tekinthető. Mind az ügyfél, mind a szakember részéről. A helyszíni szerelés végeztével azonban a vízszerelő figyelmes lett valami másra is. Jelentéktelennek tűnő, de nagyon is árulkodó, egyértelműen problémát jelző dolgot fedezett fel. A WC tartály javítása utáni kézmosáskor azt vette észre, hogy a víz elzárása után se maradt nyugalmi állapotban a vízóra számlálója. Ez azért tűnhetett fel a szakembernek, mert ebben a lakásban közvetlenül a mosdókagyló mellett volt a mérő. Ez nem túl esztétikus, ennek ellenére nem ritka megoldás a régebbi társasházakban. De ez most mellékes is. Az viszont már kevésbé, hogy a jó vízszerelő hivatalból is ránéz a vízórára... Még akkor is, ha ez nem lenne a feladata. Egy szó mint száz, feltűnt neki, hogy akkor is számol a műszer, amikor nincs vízhasználat a lakásban. Nem mozdult gyorsan az óra, de azért az látszott, hogy valami nem stimmel. Természetes, hogy a vízszerelő ilyenkor jelzi az ügyfélnek, amit tapasztalt. Így is lett, az ügyfél is ránézett az órára, de nem tulajdonított ennek különösebb jelentőséget. Annak ellenére, hogy a vízszerelő felhívta rá a figyelmét: akár csőtörtést is jelezhet a vízóra.

Jobban tette volna, ha hallgat a vízszerelőre.

Az ügyfél nyugtázta a dolgot, majd elköszönt a vízszerelőtől. Aztán nagyjából két hónap múlva, március 15-én egyszer csak szólt a szakember telefonja. A másik oldalon pedig az egykori “WC tartályos ügyfél”. Annyit mondott csak, hogy “főnök”, nagy baj van, nemrég egy reccsenést hallottunk a fürdőben, ma reggelre pedig kezdett nedvesedni a vakolat a WC környékén, mostanra meg már egy-két csempe is meglazult a falon - merthogy a fürdőben volt a WC is. Mindez a hosszú hétvége első napján történt, amikor a család elutazott volna, de egy gyomorrontás miatt kénytelenek voltak otthon maradni. A vízszerelő elsőre azt mondta az ügyfélnek, hogy pánikolni nem kell. A főcsapot viszont azonnal zárja el. Erre az ügyfél annyit mondott: dehát így nem tudjuk majd leöblíteni a WC-t. Három napot kihúzni mellékhelyiség nélkül pedig nem lesz könnyű dolog. Főleg, hogy gyomorrontással küzd a család. Úgyhogy konkrétan nélkülözhetetlen a lakás egyetlen WC-je - mondta. Nem volt mit tenni, beült a vízszerelő az autóba, áthajtott Budapesten, és felmérte a terepet.

A vízszerelő megállapította: valóban, csőtörés lehet a falban.

De vajon hol? A vízfolt és a meglazult csempe ugyan árulkodó, de korántsem biztos, hogy az adott csőszakaszban van a probléma. Az egész fürdőt pedig kár lenne szétborítani. Ha ezt tenné a szaki, még a hosszú hétvége utáni héten se lehetne normálisan használni a fürdőszobát. Így nem volt kérdés, hogy a vízszerelő a műszeres csőtörés bemérést választja. Ezzel könnyedén megtalálható a repedés, illetve a javításhoz sem kell majd lebontani egy teljes falszakaszt. A vízvezeték szerelő aztán gyorsan cselekedett, a műszer segítségével hamar rálelt a repedésre, amit fél óra alatt be is foltozott. Az egész műveletet pedig csak a festés bánta. A meglazult csempét ugyanis vissza lehetett illeszteni. A vízszerelés utáni helyreállító munkával együtt - amit szintén a vízszerelő végzett - egy, másfél óra ment el. Ezt követően már használható volt a WC is. Hiszen újra meg lehetett nyitni a főcsapot is.

Újabb ellenőrzés - a vízszerelő újabb hibát talált.

Mindezek után gyors ellenőrzés: most már csak akkor pörög a vízóra, ha használja is valaki a vizet a családban. Mindehhez, az ellenőrzéshez a vízszerelő a vízóra melletti csaptelepet használta. Ami az utóbbi két hónapban komoly igénybevételnek lehetett kitéve - gondolta -, hiszen azt vette észre, hogy nagyon lötyög. Csapcsere talán még nem kell, de némi szerelésre azért szükség lesz. Mindezt el is mondta az ügyfélnek. Aki - okulva a korábbiakból -, egyből megrendelte a munkát, és még mielőtt 20-30 ezer forintért új csapot kellene vennie, megkérte a vízszerelőt, hogy szerelje meg a csaptelepet. Így is tett. Nem is lett szükség új csapra.

A történetnek több tanúsága is van. Egyrészt a jó vízszerelő telefonszámát a kezünk ügyében kell tartani. Sose tudhatjuk, mikor kell S.O.S. hívni. Illetve a másik dolog, hogy figyeljünk az apró jelekre, és még mielőtt nagyobb gond lenne, szóljunk a szakembernek. A fent bemutatott ügyfélnek nagy szerencséje volt, mivel az ünnepnap, a hosszú hétvége ellenére a vízszerelő szinte azonnal elhárította a problémát, így nem ázott el a fürdő. De mi van akkor, ha a hosszú hétvégén nem jön az a bizonyos gyomorrontást okozó vírus, és elutaznak otthonról, ahogy azt a család eltervezte? Komoly meglepetés lett volna, ha teljesen elázik a fürdő, mire hazaérnek. A meglepetés pedig még csak hagyján. A helyreállítási munkálatok is mennyi pénz emésztettek volna fel...

Reméljük, hogy önnek nem lesz szüksége hasonló szolgáltatásra!

De ha mégis azt tapasztalja, hogy akkor is pörög a vízóra, amikor nem használnak vizet, vagy nedvesedik a fal, esetleg furcsa hangokat hall a vízcsőből, szóljon a vízszerelőnek! Akár hétvégén és ünnepnapon is. Inkább menjen ki feleslegesen a szerelő, minthogy félvállról vegyük a jeleket, és elázzon a fürdő.

És, hogy melyik az a vízszerelő, amelyik hétvégén és ünnepnapokon is hívható? Mi például ilyen cég vagyunk. Vízszerelés, csőtörés, WC tartály javítás… sorolhatnánk, mennyi féle munka elvégzésében számíthat ránk. Ha vízszerelési feladatok ellátására keres szakembert, hívjon minket!


Vízvezeték szerelés Budapest

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-31 12:43:35