logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Mosogatógép bekötés házilag


Nem biztos, hogy megéri

A mosogatógép bekötés nem egy különösebben ördöngős feladat - ez a munka egyik vízvezeték szerelőnek sem okozhat gondot. Se Budapesten, se az ország más pontján. A bekötés módját illetően nincs eltérés. Nem úgy, mint a szakember felkutatásában. A nyugati országrészen vagy Budapesten előfordul, hogy több napot, heteket is kell várni egy-egy ilyen egyszerű munka elvégzésére. Sajnos ez megesik. Legalábbis azoknál a cégeknél, akik nagyobb kivitelezések is vállalnak. Ők most nem szívesen foglalkoznak a mosógép bekötés teendőivel. Úgyhogy ha gyors, és minőségi munkát szeretnénk, inkább az “öreg” szakikat keressük.

A mosogatógép bekötés elvégzésére nem könnyű vízvezeték szerelőt találni

Olyat, aki nem csak a konkrét vízszerelési feladatok ellátásban tud segíteni, hanem ha kell, a szükséges bontást, a lefolyó kiépítését és a helyreállítást, burkolást is vállalja. Gondoljon csak bele, ha még ezekhez a munkákhoz is külön szakembert kellene keresnie... Nem egyhamar kerülne sor a mosogatógép bekötés teendőinek elvégzésére. És, hogy miért hoztuk elő a bontási és a burkolási témát? Mert a legtöbb esetben olyan helyre kerül mosogatógép, ahol azelőtt nem volt. Új lakásban persze más a helyzet, ott a kivitelező valószínűleg gondol erre és a bekötésnél nincs szükség bontásra. Egy régi budapesti lakásnál viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet. Ott bizony már kell szakértelem a mosogatógép bekötéshez. Konkrétabban a vízvezeték szerelési jártasságra. Ha pedig a mosogatógép bekötés nem jár együtt egy komplett felújítással is, az sem hátrány, ha a vízvezeték szerelő ért a lefolyó kiépítéséhez és a burkoláshoz is. Szóval a mosogatógép bekötés aligha megy házilag, ha olyan lakásba szeretnénk a berendezést, ahol eddig nem volt még. Más a helyzet ha már minden csatlakozó és lefolyó, szifon, csap a helyén. Ilyenkor akár a tulajdonos is ügyeskedhet.
Mosogatógép

Mosogatógép bekötés - Legyen kéznél a vízvezeték szerelő telefonszáma!

Különösebb jártasság nem szükséges a mosogatógép bekötéshez, viszont a garancia érvényesítése szempontjából lehet, hogy célszerű vízvezeték szerelőnek szólni. Vagy ha más nem, legalább a telefonszámát írjuk be a telefonba. Ha ugyanis valami rosszul sülne el, tudjunk kit felhívni. De legyünk most optimisták, és bízzunk abban, hogy minden simán megy. Mit kell tennünk, hogy a kiszállítás után egyből használni tudjuk az új mosogatógépet? Három alapfeladatunk lesz. Az első, hogy szintezni kell a készüléket. Ha ugyanis nincs vízszintben, az meghibásodáshoz vezethet. Ez nem bonyolult dolog. Ahogy mondjuk a hűtőknél is, a mosogatógépeken is általában található egy ki-be csavargatható “láb”. Ezt addig csavargassuk, az egyes oldalakon, amíg egyenesen nem áll a készülék. Illetve, amíg a konyhapulttal nincs szintben. Persze ez csak akkor megy, ha a készülék megvásárlása előtt jól meghatároztuk a rendelkezésre álló méreteket. Mélység, magasság, szélesség mind számítanak. Illetve vegyük azt is számításban, hogy a mosogatógép ajtaját ki is kell nyitni. Ezt sokan nem kalkulálják bele a számításba. Kár lenne egy ilyen banális dolog miatt visszaküldeni a készüléket. No, de lépjünk ezen túl, mondjuk azt, hogy minden stimmel, szintben is van a készülék, nekiláthatunk a mosogép bekötés konkrétabb teendőinek. Ami megint csak pik-pak dolog, hiszen a vízvezetéket és szennyvízcsövet is csak az adott helyre tudjuk rögzíteni. Tömítésekre figyeljünk, ahogy arra is, hogy ne húzzuk túl a csatlakozókat. A rögzítésnek erősnek kell lennie, de túlzásba sem szabad esni, hiszen később a vízkő miatt egyébként is szorulni fog a menet. Úgy pedig nehéz lesz lecsavarni, ha netán szükségessé válik egy karbantartás. A harmadik csatlakozó az energiaellátásért felel. Ezt csak egyszerűen dugjuk a konnektorba, de lehetőleg olyanba, ami földelt. Végül rögzítsünk a mosogatógépben minden egyéb elemet. Erről a használati leírásban részletes információkat fogunk találni. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a próbamosás. De ez még legyen egy üres mosás. Az edényeket először még hagyjuk, hiszen ezzel egyrészt a működést teszteljük, másrészt a gépben lévő szennyeződéseket öblítjük le. Amint ezzel is megvagyunk, mindent rendben találtunk, mehet élesben is a mosogatás.

Egyszerű, de körültekintést igény a mosogatógép bekötés

Ön hogy gondolja? Szerintünk nem nagy ördöngösség. Bár, szakemberként ez bizonyára másként látjuk. Ha úgy véli, hogy inkább nem kockáztat, jobb lesz ha inkább maga helyett valaki gyorsan és garanciával elvégzi a mosogatógép bekötést Budapesten, hívjon minket. Reggel hét és este hét óra között ezen a telefonszámon elér minket: +36 30 949 2052

De akkor is hívhatja ezt a számot, ha olyan helyre szeretne mosogatógépet bekötni Budapesten, ahol eddig még nem volt, és vízvezeték szerelési munkálatokra, bontásra, lefolyó kiépítésre is szükség van. Tudja: mi a burkolást is vállaljuk, így a helyreállítási munkákra sem kell egy másik szakembert hívni. Keressen minket!


Vízvezeték szerelés Budapest

Gebe Kft. gyors szolgálat:

+36 30 949 2052


Gebe logó
Hívható hétfőtől vasárnapig 7 és 20 óra között.
Ünnepnapokon is!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek szerelését, javítását és duguláselhárítását.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Mosogatógép
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-31 12:24:17