logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Mosógép szerelő


Miért hívjak mosógép szerelőt?

Miért hívjak szerelőt, hiszen a mosógép bekötés házilag is megoldható? - gondolják sokan.

Kicsomagoljuk, bedugjuk, és kész is a mosógép bekötése. Miért hívnék szakértőt, ha ezt én is megtudom csinálni házilag? - tesszük fel a költői kérdést, amikor hazaszállítottuk az új mosógépet. Két okból érdemes ezt a dolgot újra megfontolni - mondjuk ezt mi, szakemberként. Ha nem értünk a mosógép bekötéshez, kár is kacérkodni a gondolattal. Nehogy úgy járjon, mint több ügyfelünk is.

Valóban egyszerűnek tűnik a mosógép bekötés - De csak a hozzáértőnek az.

A kötelező műveletek száma is rendkívül kevés, az egész bekötés leírása is csak pár sor a használati utasításban. Ennek ellenére sem javasoljuk, hogy csak úgy belevesse magát a munkálatokba. Először is azért, mert a kapkodás a legtöbbször figyelmetlenséget szül. Ráadásul azok, akiknél nem rutinfeladat a mosógép bekötés, a gyorsaság miatt gyakran vétenek hibát. Mint az az ügyfelünk is, aki követte a használati utasítást, csak egy dolgot felejtett el. Ahogy az lenni szokott: nála is megérkezett a becsomagolt mosógép a lakásba. Az első teendője az volt, hogy leellenőrizte a készüléket. Található-e rajta sérülés, külsőleg minden rendben van-e? A csomagolás nem volt megrongálva, a mosógép is kifogástalan állapotúnak tűnt. Nagy örömmel ki is bontotta azt a család. A kicsomagolás során aztán előkerült a használati utasítás. Ezt a családfő hanyagul odébb is dobta. Mondván, neki ez fejből is megy. Egy magára valamit is adó férfi csak nem olvas el egy ilyen leírást egy ennyire egyszerű műveletről... A feleség azért ennél óvatosabb volt. Mivel ezer éve ismeri a férjét és tudja, hogy milyen hanyag tud lenni, amikor valamiért nagyon lelkesedik, inkább magához ragadta azt a használatit. Titokban, amíg a göngyöleget összegyűjtötte a család, el is olvasta gyorsan a mosógép bekötés menetét. Csak, hogy felügyelni tudja a folyamatokat - mégiscsak ő lesz az, aki gyakrabban használja majd a készüléket. Szóval a család közös erővel ki is csomagolta a mosógépet, majd az apuka elkezdte büszkén kicsavarozni a dobrögzítő csavarokat. Ő is tudta, hogy a legtöbb házilagos bekötés itt vérzik el. Van ugyanis, hogy a csavarok bennmaradnak, és az első mosásnál meg is rongálják a készüléket. Ha ugyanis ezeket nem szedjük ki, a dob nem tud elforogni. Erre ügyelt is az apuka, csak a nagy igyekezetben - a korábbi tapasztalatai alapján - csak három csavart szedett ki. A következő lépést pedig kihagyta. Vagyis nem forgatta meg a dobot, mielőtt bekötötte volna a készüléket. Az anyuka is csak annyit látott, hogy minden a leírtak szerint történik. A csavarok kihajtva, mehet a helyére a készülék. Csak egy dolog lett neki gyanús.
Mosógép

Mosógép bekötés házilag - Még jó, hogy a feleség résen volt.

Több végzáró van a csomagolásban, mint amennyi csavart kiszedtek a gépből. Az izgatott apuka szerint az csak pótalkatrész. A feleség ebbe is beletörődött - ki ne hinne a férjének? Úgyhogy a tervek szerint be is került a mosógép a helyére, az ajánlás szerint még vízszintet is állítottak. Vízmértékkel megnézték, hogy egyenesen áll-e a készülék. Kicsit kellett csak korrigálni a mosógép alján lévő, külön-külön csavarható szintező csavarokkal, lábakkal. Ez is megtörtént, jöhetett a mosógép bekötés. A konkrét bekötés, vagyis az, amikor rácsatlakoztatjuk a mosógépet a háromnegyedes töltőcsapra, illetve az öblítőcsövet a szennyvízelvezető fali szifonra.

Jól állunk - mondta a férj, és okosan leellenőrizte, hogy nem szivárog-e a sarokszelep. Megnyitotta a csapot, minden rendben volt. Jöhet az utolsó mozzanat: adjunk egy kis áramot a gépnek, dugjuk be a dugót a konnektorba. Kezdhetünk is mosni. A feleség arcán mosoly, végre ő is odafér a mosógéphez. Még jó, hogy belülről is megtapogathatja. És ekkor valami furcsát tapasztalt. Nem mozgott úgy az a dob, ahogyan annak kellett volna. Igaz, hogy volt némi kilengése, de valami mégse volt az igazi. Ne hagyta nyugodni a dolog, tüzetesebben megnézte a használatit és kiderült, nem pótalkatrész a plusz végzáró dugó.

Igenis szükség van rá. Méghozzá az egyik eldugott csavar helyére kell azt behelyezni. Mindezt jelezte is az urának, aki kicsit csalódottan ugyan, de újra kiszerelte a mosógépet és kicsavarozta azt a plusz rögzítőt. Így viszont már elindíthatták a próbamosást.

A történet, a mosógép bekötés azonban itt nem ért véget.

A mosógép szépen mosott, heteken át nem is volt gond. Mígnem egyszer csak hibát jelzett a készülék. A szennyvíz nem tudott távozni a gépből. És ekkor hívtak minket. Ugyanis az történt, hogy a mosógép bekötés során nem foglalkoztak a csőben lévő dugulással. Miért is tették volna, hiszen ki gondol erre? Pedig sajnos előfordul. Az ügyfél esetében valószínűleg a régi mosógépből távozó ruhafoszlányok egy kis vízkővel együtt lerakódtak a cső fali szakaszára. Emiatt jelzett hibát a készülék, illetve sajnos meg is hibásodott. Mi ugyan elhárítottuk a hibát, de mivel a szakszerűtlen bekötés eredményeként hibásodott meg a készülék, a garancia nem volt érvényesíthető. Így nemcsak, hogy a duguláselhárításért, hanem még a szerviznek is fizetni kellett. Ezt megspórolhatta volna a férj, ha a duguláselhárítás házilagos megoldása helyett egyből nekünk szól.

Arról nem is beszélve, hogy nem kellett volna a bennmaradt rögzítő csavar miatt újabb fél órát a szereléssel tölteni. Nálunk legfeljebb egy órába telik az egész művelet. És, hogy hol vállalunk mosógép bekötést? Gyakorlatilag Budapest összes kerületében és a környező településeken is. Dunaharaszti, Érd, Fót, Gyál, Kistarcsa, Martonvásár, Monor, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Százhalombatta, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Vecsés mind-mind olyan település, ahová még hétvégén és ünnepnapon is kiszállunk. Hívjon minket, spórolja meg a kellemetlenségeket! Menjen biztosra a mosógép bekötést illetően is!
A mosógép bekötéseséről részletesen: Mosógép bekötés Budapest

Gebe László : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Mosógép
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-21 10:35:01