logó Vízvezeték szerelő
Vízszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Bojler tippek


Ha szeretné sokáig használni bojlerét

Ha szeretné sokáig használni a bojlerét, akkor betartania néhány íratlan szabályt:
  • Soha ne használja vízmelegítőjét, villanybojlerét maximális (80 fok) fokozaton. A bojler ilyenkor vízkövesedik a lehető leggyorsabban villanybojler javítás, mellett az áramfogyasztásunk is jelentősen (10-20%) nőni fog. A bojler és a pénztárcája számára legjobb a 60, vagy 70 fok, így a készülék élettartama meghosszabbítható. Az energiafogyasztás csökkentése érdekében érdemes egy bojler szerelővel évente ellenőrizni, tisztítani a villanybojler fűtőszálát.
  • Sajnos a vízkő képződését sem tudjuk megúszni, mindenképpen 2-3 évente el kell végezni vagy elvégeztetni a karbantartást és a bojler vízkőtelenítését, garanciális bojler esetén hatványozottan igaz!
  • Ha a melegvíz csak kis nyomással folyik, akkor valószínűleg a biztonsági szeleppel, vagy a nyomáscsökkentővel lehet a gond!
  • Ha látja, hogy csöpög a víz, akkor azonnal hívjon szerelőt, mivel a rozsda nem csak a kádat fogja elszínezni, a víz a belső elektromos szerelvényekre is rá folyik, ami akár zárlatot is okozhat és az alkatrészek is meghibásodhatnak. Figyelni kell a jelzőlámpa működését is, hiszen az jelzi, hogy a bojler áramat alatt van és hogy a hőfokszabályzó megfelelően működik.
  • Ha látja, hogy a biztonsági szelep a szokottnál jobban csöpög, akkor az valószínűleg elvízkövesedett, lehet hogy csak a nyomáscsökkentővel van valami probléma. A víznyomást nem megfelelően szabályozza, a bojlerben túl nagy lesz a nyomás, bizony a készülék kilyukadását is okozhatja, rosszabb esetben akár fel is robbanhat. Mindenképpen vízkőteleníteni kell a bojlert egy hozzáértő szakemberrel!
  • Szintén robbanáshoz vezethet (mondjuk erre nincs sok esély azért), ha a három darab biztonsági elem (hőkorlátozó, biztonsági szelep, hőfokszabályozó) egyszerre hibásodik meg.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2018-12-07 17:00:53